Συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η τελευταία ανακωχή πριν από τις εσωκομματικές εξελίξεις

Συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η τελευταία ανακωχή πριν από τις εσωκομματικές εξελίξεις

Η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Παππά, προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, καθώς συμπίπτει με μια περίοδο έντονης εσωκομματικής αστάθειας. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να παρουσιάσουν μια εικόνα ενότητας κατά την άνοδό τους στη Θεσσαλονίκη για την 88η ΔΕΘ, όπου συγκεντρώθηκαν πολλοί από τους ηγέτες του κόμματος, όπως οι Σωκράτης Φάμελλος, Παύλος Πολάκης και Κατερίνα Νοτοπούλου.

Ο Νίκος Παππάς ανακοίνωσε σχεδόν άμεσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να καταθέσει μια πρόταση νόμου που θα αφορά τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους, ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα πολλά ελληνικά νοικοκυριά. Οι φιλοδοξίες αυτές έρχονται σε μια συγκυρία όπου η εσωτερική ισορροπία του κόμματος φαίνεται πιο εύθραυστη από ποτέ.

Ωστόσο, οι προοπτικές ανακωχής εντός του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι πρόκειται να τεθούν υπό πίεση μετά τη ΔΕΘ. Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο νομικών ενεργειών για την έκπτωσή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος.

Μετά την παρέμβαση αυτή, είναι πιθανό ότι οι εσωκομματικές εντάσεις θα κλιμακωθούν, καθώς οι διαφορετικές τάσεις του κόμματος θα χρειαστούν να βρουν έναν κοινό τόπο σε μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας. Πηγή: newsbomb.gr