Συζήτηση για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ στην 88η ΔΕΘ

Συζήτηση για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ στην 88η ΔΕΘ

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, ανακοίνωσε ότι το κόμμα θα καταθέσει πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες. Αυτή η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στην 88η ΔΕΘ.

Στην εκδήλωση, ο κ. Παππάς αναφέρθηκε σε κοστολογημένες προτάσεις του κόμματος για την ακρίβεια και μια ριζική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος. Επιπλέον, παρουσίασε τις στρατηγικές λύσεις για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και το θέμα της στέγης, επισημαίνοντας τα κέρδη που αποκομίζουν ελάχιστοι από διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια και οι τράπεζες.

Στη διάρκεια της παρουσίας του στην 88η ΔΕΘ, ο κ. Παππάς υπογράμμισε τη σημασία της Θεσσαλονίκης ως πόλης πρωτεύουσας εθνικής σημασίας με διεθνή ρόλο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε νεοφιλελεύθερο πείραμα, αναφερόμενος σε λύσεις όπως το Flyover, οι οποίες στέλνουν λανθασμένα μηνύματα σχετικά με την κοινή λογική.

Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις σε έργα αναγκαία για την ανάπτυξη της πόλης, όπως η διασύνδεση του λιμανιού με τη σιδηροδρομική γραμμή και η ανάπλαση της ΔΕΘ. Τόνισε ότι δεν έχουν γίνει ενέργειες για τη μετατροπή του στρατοπέδου Γκόνου σε κέντρο Logistics, υπογραμμίζοντας πως αυτά τα έργα θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη Θεσσαλονίκη.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Παππά, έχει επιφέρει μια υπερσυγκέντρωση πόρων και οικονομικής δραστηριότητας σε λίγους, ενώ η ανεργία στην περιοχή συνεχώς αυξάνεται. Επιπλέον, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι 20 παραγωγικών και συνδικαλιστικών φορέων, οι οποίοι ενημέρωσαν τον κ. Παππά σχετικά με τον αντίκτυπο της κατάστασης στην αγορά και τα αιτήματα των κλάδων τους.

Νωρίτερα, ο κ. Παππάς, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσο Τζήκα, περιηγήθηκε σε περίπτερα της έκθεσης. Σημειώνεται ότι στην παρουσία του στην 88η ΔΕΘ, εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πλαισιωμένος από 15 βουλευτές και άλλα κομματικά στελέχη.

Πηγή: newsbomb.gr