Συζήτηση για την Αντιμετώπιση της Ακρίβειας και τις Προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας

Συζήτηση για την Αντιμετώπιση της Ακρίβειας και τις Προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας

Η εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα για την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα εστιάσει στις προκλήσεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, με κύριο άξονα την ακρίβεια. Το γεγονός θα λάβει χώρα αύριο το απόγευμα και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, θα εξεταστούν κρίσιμα ζητήματα, όπως η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η σύγκρισή της με την Ευρώπη και οι επιπτώσεις της ακρίβειας στην καθημερινή ζωή των πολιτών, ειδικότερα των πιο ευάλωτων. Η προσέγγισή του θα προτείνει εναλλακτικούς δρόμους ανάπτυξης που θα προάγουν πολιτικές δικαιοσύνης.

Από την εκδήλωση θα συμμετάσχουν τέσσερις πρώην υπουργοί, οι Νίκος Χριστοδουλάκης, Λούκα Κατσέλη, Γιάννης Δραγασάκης και Γιώργος Χουλιαράκης, οι οποίοι θα συμβάλουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από διαφορετικές κυβερνητικές περιόδους. Επίσης, η υποψήφια πρωθυπουργός του Νέου Λαϊκού Μετώπου, Lucie Castets, θα μοιραστεί την εμπειρία της από τη Γαλλία, εστιάζοντας στις προσεγγίσεις που ενθαρρύνουν τη συνεργασία και την ανάπτυξη προοδευτικών πολιτικών στην Ευρώπη.

Μία φιλοσοφία που αναδείχθηκε από τους συνεργάτες του κ. Τσίπρα αφορά τη διαμόρφωση του κοινού μέλλοντος, η οποία συμβαδίζει με το μότο του Ινστιτούτου. Βασική επιδίωξη της εκδήλωσης είναι η ανάλυση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και η αναγνώριση των επιπτώσεών της στη ζωή των πολιτών, καθώς και η αναζήτηση λύσεων για την εξυγίανση της οικονομίας.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν ερευνητικά ευρήματα σχετικά με την ακρίβεια και το κόστος ζωής. Ο Γιώργος Ιωαννίδης θα αναλύσει δεδομένα από το ΚΕΠΕ, ενώ οι Στράτος Φαναράς και Γιάννης Μπαλαμπανίδης θα μοιραστούν αποτελέσματα έρευνας της Metron Analysis. Ειδικοί επιστήμονες θα εξετάσουν τις αιτίες της αυξημένης ακρίβειας στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και θα προτείνουν λύσεις για τα φλέγοντα ζητήματα της ενέργειας και της στέγασης.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο όπου η ακρίβεια, οι ανισότητες και η κρίση στον τομέα της κοινωνικής προστασίας έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι ομιλητές θα εξετάσουν τρόπους για την προώθηση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών και θα επισημάνουν τη σημασία του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.

Πηγή: naftemporiki.gr