Τάσεις και Δυναμική στην Κούρσα για την Αρχηγία του ΠΑΣΟΚ

Τάσεις και Δυναμική στην Κούρσα για την Αρχηγία του ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση της Pulse που ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αποκαλύπτει τέσσερις ποικίλες τάσεις στο πλαίσιο των υποψηφιοτήτων για τον επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Η τέταρτη κατηγορία περιλαμβάνει τους ψηφοφόρους που δηλώνουν σίγουροι ή μάλλον σίγουροι να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές. Σε αυτή την κατηγορία, ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί την πρωτοκαθεδρία, αλλά με μικρότερη διαφορά. Οι Άννα Διαμαντοπούλου και Χάρης Δούκας ισοψηφούν στο 22%, πέντε μονάδες πίσω από τον Ανδρουλάκη.

Μια σημαντική παρατήρηση αφορά τους νέους ψηφοφόρους, όπου η δυναμική αλλάζει δραματικά. Εδώ, Ανδρουλάκης και Δούκας βρίσκονται σε σχεδόν ισόπαλη θέση για την πρώτη θέση ήδη από τον πρώτο γύρο. Ωστόσο, είναι αβέβαιο πόσο θα συμμετάσχει αυτό το εκλογικό σώμα στις εσωκομματικές διαδικασίες.

Από την άλλη πλευρά, όταν το δείγμα αντλείται από ψηφοφόρους που επέλεξαν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης παραμένει μπροστά, αλλά η Άννα Διαμαντοπούλου τον προσπερνά στον δεύτερο γύρο.

Σύμφωνα με την ανάλυση, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζει ισχυρή τάση και κυριαρχεί σε όλες τις περιπτώσεις, διασφαλίζοντας την είσοδό του στον δεύτερο γύρο, με την πιθανότητα να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία. Παρ’ όλα αυτά, είναι πιο ευάλωτος όσο αυξάνεται η συμμετοχή νέων ψηφοφόρων.

Η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα δείχνει να προσελκύει ψηφοφόρους που ενδιαφέρονται για νέο πολιτικό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την υποστήριξή του.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, από την άλλη, αποκτά σταθερή υποστήριξη από το υπάρχον εκλογικό σώμα του ΠΑΣΟΚ, προσφέροντας μια ελπίδα για παρουσία της στον δεύτερο γύρο. Οι επιδόσεις της είναι ισχυρότερες ανάμεσα στους ψηφοφόρους των ευρωεκλογών και σε αυτούς που είναι αποφασισμένοι να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές.

Συνολικά, το ποιος εκ των Δούκα ή Διαμαντοπούλου θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη απειλή για τον Νίκο Ανδρουλάκη στο δεύτερο γύρο θα εξαρτηθεί από τα πολιτικά χαρακτηριστικά όσων επαναπατρίζονται στο ΠΑΣΟΚ. Πηγή: naftemporiki.gr