Τροποποιήσεις στη διαδικασία έκδοσης αστυνομικών ταυτοτήτων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Τροποποιήσεις στη διαδικασία έκδοσης αστυνομικών ταυτοτήτων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχωρά σε αλλαγές στο νομικό πλαίσιο που διέπει την έκδοση νέων αστυνομικών ταυτοτήτων. Οι τροποποιήσεις αυτές προκύπτουν μετά την επιβολή προστίμου στο ΥΠΡΟΠΟ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, λόγω προβλημάτων που εντοπίστηκαν μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα σχετικά με την ενημέρωση των πολιτών για τα προσωπικά τους δεδομένα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, η ελληνική αστυνομία αποδίδει μεγάλη σημασία στις αποφάσεις των ανεξάρτητων Αρχών, όπως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Αυτός ο προσανατολισμός έχει σκοπό τη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών και την ενίσχυση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την τροποποίηση του νομικού πλαισίου σχετικά με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων, προκειμένου να διασφαλιστεί πλήρης συμμόρφωση με τις οδηγίες της Αρχής, με έμφαση στην εφαρμογή της αρχής ελαχιστοποίησης ως προς την αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων και την ανανέωση του ενημερωτικού υλικού για τους πολίτες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι ενέργειες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός έξι μηνών, ενώ υπογραμμίζεται ότι η ισχύς των ήδη εκδοθέντων δελτίων ταυτότητας παραμένει αμετάβλητη και η διαδικασία έκδοσής τους συνεχίζεται κανονικά έως την ολοκλήρωση των αλλαγών.

Πηγή: naftemporiki.gr