Βελτίωση Υπηρεσιών Μετρό και Δέσμευση για Ποιότητα από Υφυπουργό Μεταφορών

Βελτίωση Υπηρεσιών Μετρό και Δέσμευση για Ποιότητα από Υφυπουργό Μεταφορών

Σήμερα, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας (ΚΕΛ) στον Κεντρικό Σταθμό «Σύνταγμα» του μετρό. Συνοδευόμενος από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ, Θανάση Κοτταρά, ο υφυπουργός ήθελε να εξετάσει την πρόοδο σχετικά με τους στόχους που είχαν καθοριστεί πριν από δύο μήνες, οι οποίοι σχετίζονται με τη βελτίωση των υπηρεσιών αστικής μετακίνησης του μετρό.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, παρουσίασε αποτελέσματα που αποδεικνύουν τη βελτίωση στη λειτουργία του μετρό. Ειδικότερα, σημειώθηκε ότι η ακρίβεια αναχώρησης των αεροδρομιακών συρμών βελτιώθηκε κατά 10%, ενώ οι πραγματικοί χρόνοι στη γραμμή 3 μειώθηκαν κατά 4,5% χάρη στην αναδιάταξη των δρομολογίων. Η προσθήκη ενός νέου συρμού μείωσε την μέση χρονοαπόσταση μεταξύ των συρμών σε 4 λεπτά, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής.

Μετά την παρουσίαση των στοιχείων αυτών, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για την συνεπή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ανέφερε: «Το μήνυμα είναι σαφές. Όλα όσα προαναγγέλλουμε θα υλοποιούνται και η πολιτική ηγεσία θα παρακολουθεί στενά την εκτέλεση του σχεδιασμού μας. Εργαζόμαστε με συνέπεια για τη μείωση του φόρτου επιβίβασης, και η μάχη για την καλυτέρευση της καθημερινότητας κερδίζεται βήμα – βήμα».

Ακολούθως, ο υφυπουργός επιβιβάστηκε με το επιτελείο του στο μετρό για να κατευθυνθεί προς τον σταθμό “Κορυδαλλός”, όπου διαπίστωσε την καλή λειτουργία των νέων ηλεκτρονικών πυλών εισόδου και εξόδου, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιβάτες και εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο αυτής της βελτίωσης, χρησιμοποιούνται δεδομένα από τις επικυρώσεις κομίστρου, τα οποία επιτρέπουν στοχευμένες παρεμβάσεις και ανασχεδιασμό των δρομολογίων, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την αύξηση της συνέπειας στους χρόνους κίνησης των συρμών.

Πηγή: naftemporiki.gr