Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη από τον Σωκράτη Φάμελλο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη από τον Σωκράτη Φάμελλο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Επικρίσεις κατά του Στέφανου Κασσελάκη διατύπωσε ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι ο χώρος της αριστεράς έχει καταγραφεί στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας για την ποιότητα και τα υψηλά ιδανικά του, και ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπονομεύσει αυτή την παρακαταθήκη. Υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα συνέβαλε στο να κρατήσει την κοινωνία όρθια και να την βγάλει από την κρίση των μνημονίων.

Ο κ. Φάμελλος ανέφερε επίσης την αύξηση φαινομένων οπαδισμού και προσωπικών επιθέσεων που αμφισβητούν το δημοκρατικό δικαίωμα της γνώμης. Παράλληλα, υποστήριξε ότι αυτές οι νοοτροπίες δεν έχουν χώρο στο κόμμα και ότι η αριστερά οφείλει να απορρίψει τον αυταρχισμό και τις στείρες αντιδράσεις.

Στο πλαίσιο των κριτικών του κατά του Στέφανου Κασσελάκη, επισήμανε το πρόσφατο περιστατικό της μομφής, λέγοντας ότι πρόκειται για επιλογή του πρώην προέδρου, η οποία επέφερε αρνητικές συνέπειες για το κόμμα. Περαιτέρω, χαρακτήρισε απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς “κουκουλοφόροι” και “εκτροπή”, δηλώνοντας ότι αποτελεί ένδειξη μιας άλλης νοοτροπίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολιτικές επιλογές του κ. Κασσελάκη οδήγησαν στη μειωμένη απήχηση του κόμματος στην κοινωνία.

Απορρίπτοντας τις πρόσφατες αποφάσεις του πρώην προεδρείου, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια επανεκκίνηση και ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του προεδρεύοντα πρέπει να εκφράζουν τις αξίες και τις ιδέες της αριστεράς. Χρειαζόμαστε έναν δυναμικό και αξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ που να μπορεί να στηρίξει τους πολίτες και να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει ένας σοβαρός διάλογος για την πολιτική πρόταση της επόμενης ημέρας και προσκάλεσε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν. Υποστήριξε ότι η ενότητα και η συλλογικότητα είναι κρίσιμες για το μέλλον του κόμματος.

Πηγή: naftemporiki.gr