Ατομική Έκθεση της Βασιλικής Κούκου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Ατομική Έκθεση της Βασιλικής Κούκου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Ατομική έκθεση της Βασιλικής Κούκου, με τίτλο «Leafscapes of the Unseen», θα διαρκέσει έως τις 6 Οκτωβρίου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων «Γαία». Η έκθεση φιλοξενεί έναν εικαστικό κήπο γεμάτο μυστικά και μαγικά σύμβολα, αναδεικνύοντας τις σχέσεις ανάμεσα στην ανθρώπινη εμπειρία και τη φύση.

Τα έργα της Κούκου εστιάζουν σε μια διαλεκτική ανάμεσα στις αναμνήσεις, τα όνειρα και τον χρόνο, αποκαλύπτοντας τις αόρατες συνδέσεις της φθοράς με την αναγέννηση, χρησιμοποιώντας ποικιλία τεχνικών και υλικών. Η καλλιτέχνης επιχειρεί να δώσει νέα μορφή στα βαθύτερα ψυχολογικά στρώματα, όπως η παιδικότητα και το ασυνείδητο, με κάθε πινελιά και καμπύλη να αποτελεί μια έκφραση της σχέσης της με τη ζωντανή ύλη.

Με οδηγό τη φαντασία, η Κούκου καλεί το κοινό σε μια κοινή εξερεύνηση, όπου φανταστικές μορφές και ονειρικές αφηγήσεις συνυπάρχουν με την πραγματικότητα. Τα έργα της αποπνέουν λυρική ποιότητα και δραματική δύναμη, συγγενεύουν με τους ρυθμούς της φύσης και αιχμαλωτίζουν τη φυσική ομορφιά και την αίσθηση του μαγικού.

Η Βασιλική Κούκου, γεννηθείσα το 1996, είναι απόφοιτος από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις, όπως το Rosa’s Luxemburg Foundation Award το 2019. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τη γκαλερί Ζουμπουλάκη, ενώ έργα της έχουν προβληθεί σε ποικιλία μουσειακών εκθέσεων. Αναζητά την αφαίρεση και τη σουρεαλιστική αναπαράσταση στα έργα της, προσδιορίζοντας την αίσθηση του μυθικού.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο εσωτερικό μπαλκόνι του Κέντρου «Γαία» και η είσοδος είναι ελεύθερη. Το μουσείο λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00 έως 14:30 και το Σαββατοκύριακο από τις 10:00 έως 15:00.

Πηγή: naftemporiki.gr