Διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά με θέμα την Ιφιγένεια εν Αυλίδι και Ιφιγένεια εν Ταύροις

Διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά με θέμα την Ιφιγένεια εν Αυλίδι και Ιφιγένεια εν Ταύροις

Ο φετινός κύκλος διαδραστικών παραστάσεων για παιδιά, με τίτλο Όπερα & Μπαλέτο Τσέπης, θα ξεκινήσει με τις δύο γνωστές όπερες του Γκλουκ που βασίζονται στον αρχαίο ελληνικό μύθο της Ιφιγένειας, συγκεκριμένα την Ιφιγένεια εν Αυλίδι και την Ιφιγένεια εν Ταύροις. Οι εκδηλώσεις αυτές απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών και έχουν στόχο να εισάγουν τους συμμετέχοντες στο κόσμο της όπερας μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια και δραστηριότητες εφαρμοσμένου θεάτρου.

Στην πρώτη φάση της δράσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σύντομη αφήγηση των ιστοριών των δύο έργων του Γκλουκ. Αυτή η αφήγηση θα περιλαμβάνει επιλεγμένες άριες και μουσικά θέματα, που θα ερμηνεύσουν ο βαρύτονος Γιώργος Ιατρού και η ηθοποιός Ιωάννα Πιατά, με συνοδεία πιανίστα την Κατερίνα Κωνσταντούρου. Η αφήγηση θα ενισχυθεί με ειδική βιντεοπροβολή που θα οπτικοποιεί τις ιστορίες μέσω παιδικών φιγούρων.

Στο δεύτερο μέρος της δράσης, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία χωρίς λόγια, αναμειγνύοντας συναισθήματα και χαρακτήρες που έχουν συναντήσει, χρησιμοποιώντας μουσικά θέματα και τις φιγούρες που είδαν στο πρώτο μέρος. Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν τον αρχαίο μύθο, εμβαθύνοντας στα διαχρονικά του νοήματα και ενεργοποιώντας τη φαντασία τους με ερωτήματα σχετικά με τις αποφάσεις που αφορούν την Ιφιγένεια και τις προεκτάσεις τους.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 2, 3, 9 και 10 Νοεμβρίου 2024, με ώρα έναρξης το Σάββατο στις 17:00 και την Κυριακή στις 11:00, στην Αίθουσα VIP της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Η διάρκεια της δράσης είναι περίπου 75 λεπτά και το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ ανά παιδί, χωρίς συνοδό. Οι συνοδοί θα παραμένουν εκτός του χώρου του εργαστηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου η προπώληση είναι διαθέσιμη καθημερινά από τις 09:00 έως τις 21:00, ή μέσω του ιστότοπου www.ticketservices.gr.

Πηγή: naftemporiki.gr