Εγκαίνια του νέου φωτισμού του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Εγκαίνια του νέου φωτισμού του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου φωτισμού του ιερού του Ποσειδώνα στο ακρωτήρι του Σουνίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και διακεκριμένων καλεσμένων. Η Υπουργός τόνισε τη σημασία του έργου για την ανάδειξη ενός από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Αττικής.

Κατά την ομιλία της, η κ. Μενδώνη ανέφερε την ανάγκη της αναβάθμισης του φωτισμού, που είχε εγκατασταθεί το 2004 με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η παρούσα αναβάθμιση ήρθε με τη γενναιόδωρη χορηγία της METLEN Energy & Metals. Ο φωτισμός έχει σχεδιαστεί για να αναδεικνύει τη σημασία του μνημείου, προσφέροντας νέες διαστάσεις στην αρχιτεκτονική του.

Η Ελευθερία Ντεκώ και η ομάδα της ανέλαβαν την υλοποίηση του έργου, το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών φωτισμού LED, προσφέροντας αυξημένη ενεργειακή απόδοση και ελάχιστη φωτορύπανση. Ο σύγχρονος φωτισμός είναι σχεδιασμένος να μη βλάπτει την αισθητική του χώρου και να προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία στους επισκέπτες.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με μια συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, που θύμισε την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, με τις μελωδίες να διαχέονται σε όλο τον κόσμο μέσω της ερμηνείας γνωστών καλλιτεχνών.

Το Υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζει τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την υλοποίηση καινοτόμων έργων, αναδεικνύοντας την σπουδαιότητα των αρχαιολογικών χώρων της Ελλάδας.

Πηγή: naftemporiki.gr