Εγκαινιάζεται ο νέος φωτισμός του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο[embed]https://www.youtube.com/watch?v=dmi-TbGEShM[/embed]

Εγκαινιάζεται ο νέος φωτισμός του ιερού του Ποσειδώνα στο Σούνιο[embed]https://www.youtube.com/watch?v=dmi-TbGEShM[/embed]

Η φωταγώγηση του ιερού του Ποσειδώνα, στο ακρωτήρι του Σουνίου, θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 19:30 με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, καθώς και καλεσμένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά, με διεθνή κάλυψη από μουσεία, πανεπιστήμια και ειδησεογραφικές πηγές παγκοσμίως.

Την επιμέλεια του φωτισμού έχει αναλάβει η διεθνούς φήμης Ελευθερία Ντεκώ, προσφέροντας έναν νέο τρόπο ανάδειξης του μνημείου. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί ώστε η οπτική εμπειρία των επισκεπτών κατά την διάρκεια της ημέρας να μην διαταραχθεί. Όλα τα έπιπλα φωτισμού έχουν τοποθετηθεί προσεκτικά για να διευκολύνουν την περιήγηση και να αποφευχθεί οποιαδήποτε οπτική όχληση.

Με την νέα αυτή εγκατάσταση, επισημαίνεται η αρχαιολογική και αρχιτεκτονική αξία του ναού, δίνοντάς του νέα διαστάσεις. Πριν από είκοσι χρόνια, το σύστημα φωτισμού ήταν σε κακή κατάσταση και χρειάζονταν αναβάθμιση. Η METLEN Energy & Metals και ο Πρόεδρος της, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρόταση του ΥΠΠΟ για τη μελέτη και υλοποίηση αυτού του έργου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία από τον διακεκριμένο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο, ο οποίος θα παρουσιάσει μια μουσική σύνθεση εμπνευσμένη από την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, συνοδευόμενος από καταξιωμένους καλλιτέχνες, χορωδία και ορχήστρα εγχόρδων και πνευστών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω ΕΡΤ ή στον σύνδεσμο του YouTube που παρατίθεται παρακάτω.

Πηγή: naftemporiki.gr