Εορτασμός 50 Χρόνων Συνεργασίας Ελλάδας και Royal Academy of Dance

Εορτασμός 50 Χρόνων Συνεργασίας Ελλάδας και Royal Academy of Dance

Η συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Royal Academy of Dance (RAD) έχει συμπληρώσει 50 χρόνια, και αυτή η έμφορτη γιορτή θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι εκδηλώσεις του εορτασμού τελούν υπό την αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και περιλαμβάνουν τη συνεργασία του British Council, με οργανωτική ευθύνη από τη χορογράφο Μάγια Σοφού, η οποία έχει εφαρμόσει το Αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα μπαλέτου της RAD στη σχολή της, προάγοντας τη χορευτική τέχνη στην χώρα.

Διακεκριμένοι Διευθυντές της RAD από το Λονδίνο θα συμμετάσχουν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, παρέχοντας πληροφορίες για τα σύγχρονα προγράμματα εκπαίδευσης και τις εξελίξεις στον τομέα των Ακαδημαϊκών και Πανεπιστημιακών Σπουδών. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε audition για το πρόγραμμα ΒΑ (Hons) Ballet Education, που για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων, θα παρουσιαστεί μια έκθεση με ντοκουμέντα που καταγράφουν τις δραστηριότητες και τα επιτεύγματα των ελληνικών σχολών μπαλέτου, οι οποίες έχουν εισάγει χιλιάδες παιδιά στον μαγικό κόσμο του χορού. Η έκθεση, σχεδιασμένη από τους Παρασκευή Γερολυμάτου και Ανδρέα Γεωργιάδη, θα είναι ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 21:00.

Η 50χρονη συνεργασία έχει σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στην εκπαίδευση της χορευτικής τέχνης στην Ελλάδα, διαμορφώνοντας τις βάσεις για την επόμενη γενιά καλλιτεχνών. Η Royal Academy έχει αναγνωρίσει και βραβεύσει τη Μάγια Σοφού, ανακηρύσσοντάς την σε “Fellow of the Royal Academy of Dance”, τιμή που αντιπροσωπεύει την ανώτατη διάκριση για Καθηγητές Χορού.

Η συνεισφορά της RAD στην εκπαίδευση του μπαλέτου και η συμβολή της σε χιλιάδες ζωές παιδιών μέσα από την τέχνη του χορού καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη σημασία της συνεργασίας αυτής.

Πηγή: naftemporiki.gr