Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας

Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος γιόρτασε τα 50 χρόνια από την ίδρυσή της με μια εντυπωσιακή επετειακή εκδήλωση στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024. Στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε μια εξαιρετική παρουσίαση με ήχους και χορούς από τη Μικρασία και την Ήπειρο, συνδυάζοντας πολιτισμικά στοιχεία που έφεραν οι πρόσφυγες και οι ξενιτεμένοι. Η 20μελής ορχήστρα «Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κ. Βασίλη Κώστα, καθώς και μια πολυάριθμη ομάδα χορευτών, προσέφεραν στο κοινό ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν, ζωντανεύοντας παραδόσεις που διατηρήθηκαν στους αιώνες.

Στην παράσταση συμμετείχαν επίσης οι διακεκριμένοι ηθοποιοί Τάσος Νούσιας και Ελένη Καρακάση, μαζί με τους εμβληματικούς μουσικούς Πετρολούκα Χαλκιά, Σωκράτη Σινόπουλο και Ανδρέα Παπά. Η καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια ανήκε στον ηθοποιό και ερμηνευτή κ. Ζαχαρία Καρούνη. Ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Επιφάνιος Αρβανίτης προλόγισε την εκδήλωση, επισημαίνοντας τη σημασία της και ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν στην υλοποίησή της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος επαίνεσε την καλή συνεργασία και συνεχάρη τους συμμετέχοντες, ενώ την εκδήλωση έκλεισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την εκδήλωση στήριξαν χορηγοί όπως η «Benetatos Law Firm», το «Salas International Group S.A.» και ο Όμιλος Αντέννα. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και αξιόλογες προσωπικότητες από τον πολιτικό και εκκλησιαστικό χώρο.

Πηγή: naftemporiki.gr