Επετειακή Μουσικοχορευτική Παράσταση για τα Είκοσι Χρόνια της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Ιωαννίνων

Επετειακή Μουσικοχορευτική Παράσταση για τα Είκοσι Χρόνια της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, οργανώνει επετειακή μουσικοχορευτική παράσταση. Αυτή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με τίτλο: «Ξενιτιά και Προσφυγιά… ΗΠΕΙΡΟΣ – ΙΩΝΙΑ», υπό σκηνοθετική και καλλιτεχνική επιμέλεια του Ζαχαρία Καρούνη.

Η 20μελής ορχήστρα «Επίλεκτο Ηπειρωτικό Ensemble», με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Βασίλη Κώστα, θα παρουσιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, που θα αναδείξει τον μουσικό και πολιτιστικό σύνδεσμο μεταξύ της Ηπείρου και της Ιωνίας. Ενσωματώνοντας παραδόσεις που μεταφέρθηκαν από τους έμπορους και αγωγιάτες της υπαίθρου, το πρόγραμμα προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Η παράσταση περιλαμβάνει σημαντικούς ηθοποιούς, όπως τον Τάσο Νούσια και την Ελένη Καρακάση, οι οποίοι θα αναλάβουν το ρόλο των αφηγητών. Μαζί τους, οι μουσικοί Πετρολούκας Χαλκιάς, Σωκράτης Σινόπουλος και Ανδρέας Παπάς, θα συνεργαστούν με την ορχήστρα, εξασφαλίζοντας την αυθεντική απόδοση των μουσικών δρόμων που θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του Ηρωδείου.

Η καλλιτεχνική αυτή δράση υπογραμμίζει τα κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά των Ηπειρωτών και των πρόσφυγων Μικρασιατών, που συνδυάζουν τις λύπες και τις χαρές τους μέσα από την τέχνη. Θρύλοι και έθιμα ζωντανεύουν σε συνδυασμό με τη μουσική και τον λόγο, προβάλλοντας την κοινή εμπειρία του αποχωρισμού και την προσμονή για επανένωση.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:00 μ.μ., με θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της, «Benetatos Law Firm» και «Salas International Group S.A.». Η προπώληση εισιτηρίων είναι διαθέσιμη μέσω του www.ticketservices.gr.

Συντελεστές της παράστασης περιλαμβάνουν τη μουσική ορχήστρα, τους ηθοποιούς, καθώς και γνωστούς προσκεκλημένους μουσικούς. Η σκηνοθεσία και η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκουν στον Ζαχαρία Καρούνη, ενώ η οργάνωση παραγωγής είναι ευθύνη της Αναστασίας Παπαγεωργίου.

Πηγή: naftemporiki.gr