Η Ανάγκη για Συνολική Προσέγγιση στην Υγεία και την Ευζωία στην Εποχή των Βιοεπιστημών

Η Ανάγκη για Συνολική Προσέγγιση στην Υγεία και την Ευζωία στην Εποχή των Βιοεπιστημών

Η ραγδαία πρόοδος στον τομέα των βιοεπιστημών τα τελευταία χρόνια έχει φέρει την ανθρωπότητα αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις. Ο τρόπος που αναλύεται το γενετικό υλικό και η δυνατότητα χρήσης βλαστοκυττάρων και κλωνοποίησης οργανισμών ανοίγουν ανεξερεύνητους ορίζοντες. Παρόλο που οι θεραπευτικές δυνατότητες είναι προφανείς, τα βιοηθικά ζητήματα που προκύπτουν είναι σημαντικά.

Βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε ένα σημείο καμπής όπου το ερώτημα της “επανασχεδίασης του ανθρώπου” τίθεται επιτακτικά. Είναι οι υλιστικές προσεγγίσεις επαρκείς για την ευζωία και την πιθανή μακροχρόνια ζωή; Αναρωτιέται κανείς αν οι πνευματικές δραστηριότητες και η ψυχική ισορροπία παίζουν ρόλο στην ευημερία μας.

Οι προγραμματισμένες ομιλίες θα επικεντρωθούν στο πώς μπορούμε να παρέμβουμε για να επιτύχουμε την ευζωία, επισημαίνοντας τη σημασία της ισορροπίας ανάμεσα στο σώμα, το πνεύμα και την ψυχή.

Σημαντικός ομιλητής αυτής της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Στάθης Γκόνος, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Είναι κάτοχος διδακτορικού στη Βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο Γλασκώβης και έχει διατελέσει ερευνητής στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Ludwig/University College του Λονδίνου. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 ερευνητικές εργασίες και έχει συμμετάσχει σε 110 διεθνή συνέδρια.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών.

Πηγή: naftemporiki.gr