Η αναζήτηση ταυτότητας και συναισθηματικής σύνδεσης στην έκθεση σύγχρονης τέχνης Wanderlust στην Αθήνα

Η αναζήτηση ταυτότητας και συναισθηματικής σύνδεσης στην έκθεση σύγχρονης τέχνης Wanderlust στην Αθήνα

Ο αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός artefact athens προγραμματίζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο wanderlust (φιλοαποδημία) / all passports, την οποία επιμελείται ο Κώστας Πράπογλου. Η έκθεση θα διεξαχθεί σε πολλές τοποθεσίες του εμβληματικού μεγάρου Σλήμαν – Μελά, στην οδό Πανεπιστημίου 46 στην Αθήνα.

Αυτή η έκθεση έχει ως στόχο να διερευνήσει την έννοια του ταξιδιού, ειδικότερα τη σημασία του Ομηρικού ταξιδιού και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας. Προσδοκά να φέρει το κοινό κοντά σε ιδέες που αφορούν την εσωτερική αναζήτηση και τη συναισθηματική ανάταση.

Καθώς εξακολουθεί να βρίσκεται στο μεταβατικό στάδιο της ανακαίνισης ώστε να μετατραπεί σε ξενοδοχείο, το κτίριο του Τσίλλερ (1890) έχει πλούσια ιστορία, υπηρετώντας διάφορες λειτουργίες κατά τη διάρκεια των χρόνων και αποτελώντας σημείο αναφοράς για την ταυτότητα της Αθήνας.

Στην έκθεση, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα εξετάσουν την αλληλεξάρτηση των ανθρώπων και των πραγματικοτήτων σε πολλαπλά επίπεδα—οικουμενικό, προσωπικό, πολιτικό και πολιτισμικό. Αναρωτιούνται: Τι μας ενθαρρύνει να αναζητήσουμε νέες κουλτούρες και εμπειρίες;

Η ενεργοποίηση αυτού του χώρου αντιπροσωπεύει μια αίσθηση δημιουργικότητας και αναγέννησης. Η έκθεση στοχεύει να προσφέρει μια εμπειρία πλήρους εμβύθισης, προτρέποντας τους επισκέπτες να συνδεθούν με τις καθολικές αναζητήσεις τους για νέα νοήματα και ταυτότητες.

Ο εκθεσιακός χώρος περιλαμβάνει μεγάλες αίθουσες, μικρότερα δωμάτια και διάφορους διαδρόμους, οι οποίοι δημιουργούν μια συνειδησιακή ροή και συναισθηματική διαδρομή για το κοινό. Στην καλλιτεχνική αυτή συνάντηση συμμετέχουν 44 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα παρουσιάσουν έργα site-specific και context-responsive.

Πηγή: naftemporiki.gr