Η Ανθή Γουρουντή και η Μουσική Επανάσταση του Libro Coro στο Ηρώδειο

Η Ανθή Γουρουντή και η Μουσική Επανάσταση του Libro Coro στο Ηρώδειο

Η Ανθή Γουρουντή, μουσικός και υπεύθυνη Πολιτιστικών ΔΔΕ Πειραιά, βιώνει ακόμη τη μοναδική εμπειρία της συνεργασίας της με το διεθνές συγκρότημα Septicflesh στο Ηρώδειο. Το Πειραϊκό φωνητικό σχήμα Libro Coro, που δημιούργησε πριν από περίπου 10 χρόνια, συμμετείχε στην πολυαναμενόμενη συναυλία με τη Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ). Η μαέστρος του σχήματος είδε το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα, καθώς το Libro Coro έντυσε με τις φωνές του τα μουσικά ακούσματα της εκδήλωσης.

Η συνεργασία με τους Septicflesh ξεκίνησε στα τέλη του 2019, όταν η Γουρουντή και το Libro Coro συμμετείχαν στην ηχογράφηση του άλμπουμ “Modern Primitive”. Εκείνο το διάστημα, η κοινή τους πορεία τους οδήγησε στο Ηρώδειο, όπου όχι μόνο τραγούδησαν τη μουσική τους, αλλά και την εκτίμησαν καλλιτεχνικά. Η εμπειρία εκεί ήταν ανατρεπτική για την αντίληψη του metal στη χώρα, καθώς οι Septicflesh και η Κρατική Ορχήστρα άνοιξαν νέους δρόμους στον χώρο της μουσικής.

Το Libro Coro είναι μια ανεξάρτητη καλλιτεχνική κολεκτίβα που έχει παρουσία από το 2013 σε διεθνή φεστιβάλ και παραγωγές θεατρικών παραστάσεων. Από το 2016, συνεργάζεται με την Εταιρεία Τεχνών Πειραιά ΕΝΤΡΟΠΙΑ, αναπτύσσοντας καινοτόμες καλλιτεχνικές δράσεις.

Στο θεατρικό τοπίο, η Γουρουντή έχει επίσης δημιουργήσει τη μουσική για την παράσταση “Το σπίτι με τα δώρα”, που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά. Παράλληλα, προγραμματίζεται να συνεχίσει τις επιτυχημένες παραστάσεις “et lux perpetua” και “Η μουσική που κάνει τη σιωπή και κλαίει” σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Αναφερόμενη σε καλές συνεργασίες, η Γουρουντή ανανέωσε το παιδικό Libro Coro, δουλεύοντας με το δημοτικό σχολείο Σεληνίων Σαλαμίνας. Τα παιδιά συμμετείχαν σε συναυλίες μελοποιημένων έργων και ηχογραφήσεων.

Η ίδια η Ανθή Γουρουντή παρουσιάζει τον εαυτό της ως μια Πειραιώτισσα με σπουδές μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, με έντονη αγάπη για διάφορα μουσικά είδη. Πιστεύει ότι ο πολιτισμός είναι μια σημαντική πηγή τροφής για την ψυχή και πολιτική δράση, ενισχύοντας τις τέχνες και τον πολιτισμό στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.

Πηγή: naftemporiki.gr