Η Επιστροφή των The Cure με το Νέο Τραγούδι Alone μετά από 16 Χρόνια

Η Επιστροφή των The Cure με το Νέο Τραγούδι Alone μετά από 16 Χρόνια

Το βρετανικό συγκρότημα The Cure παρουσιάζει το νέο του single «Alone», το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή τους με νέο μουσικό υλικό ύστερα από 16 χρόνια. Το τραγούδι διαρκεί σχεδόν 7 λεπτά και αποτελεί το πρώτο κομμάτι από το επερχόμενο άλμπουμ τους «Songs of a Lost World». Το τελευταίο τους άλμπουμ, το «4:13 Dream», είχε κυκλοφορήσει το 2008.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους «Shows Of A Lost World», το συγκρότημα μοιράστηκε μερικές πρώτες γεύσεις από τα νέα τραγούδια, με το «Alone» να ανοίγει τις συναυλίες τους. Ο φροντμαν Ρόμπερτ Σμιθ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το κομμάτι αυτό θεωρείται το «κλειδί» για τον δίσκο, δηλώνοντας: «Από τη στιγμή που ηχογραφήσαμε αυτό το μουσικό κομμάτι γνώριζα ότι ήταν το εναρκτήριο τραγούδι και ένιωσα ότι ολόκληρο το άλμπουμ φαίνεται ξεκάθαρα».

Το «Alone» ξεκινά με μια ορχηστρική εισαγωγή που διαρκεί πάνω από τρία λεπτά, πριν ο Σμιθ αρχίσει να τραγουδά. Ο ίδιος δήλωσε πως προσπάθησε να βρει τον κατάλληλο στίχο για την έναρξη, αναφερόμενος στην απλή ιδέα του «είμαι μόνος». Παράλληλα, θυμήθηκε το ποίημα Dregs του Έρνεστ Ντάουσον αφού ολοκλήρωσε την ηχογράφηση, κάτι που τον έκανε να καταλάβει ότι το τραγούδι και το άλμπουμ ήταν «αληθινά».

Αξιοσημείωτο είναι ότι η βρετανική μουσική έκδοση NME χαρακτήρισε το «Alone» «επικό και γεμάτο συναίσθημα», ενώ η εφημερίδα Guardian το περιέγραψε ως «μεγαλοπρεπώς τυλιγμένο στη μελαγχολία και την απόγνωση», προσφέροντας του 4 στα 5 αστέρια.

Πηγή: naftemporiki.gr