Η Ερμηνεία της Δαλιδά από την Όλγα Βενέτη στη Σύγχρονη Μουσικοθεατρική Δημιουργία

Η Ερμηνεία της Δαλιδά από την Όλγα Βενέτη στη Σύγχρονη Μουσικοθεατρική Δημιουργία

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή της Δαλιδά, φέρνοντας στην σκηνή την Όλγα Βενέτη, μια ερμηνεύτρια με 10χρονια παρουσία στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της χώρας. Η παράσταση θα γίνει σήμερα, Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Θέατρο Άλσος [Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως].

Με δυνατό άξονα τα γνωστά τραγούδια της Δαλιδά, το έργο λειτουργεί ως μια ωδή στη γυναίκα-μύθο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στην εποχή της, συναρπάζοντας το κοινό ακόμα και σήμερα.

Η Όλγα Βενέτη μοιράστηκε τις σκέψεις της για τη Δαλιδά: «Γυναίκα και καλλιτέχνιδα είναι ΕΝΑ: η μια πτυχή συμπληρώνει την άλλη. Δε νομίζω ότι θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε την ερμηνεύτρια Δαλιδά αν δεν καταλάβουμε πρώτα τη γυναίκα. Ήταν αυτή η προσωπικότητα που ξεχώριζε με την ένταση και την σαγήνη της. Η Δαλιδά έχει ψυχή που ενεργοποιούσε κάθε της απόκριση, και η παράσταση αναφέρεται σε αυτήν ως μια διεθνή προσωπικότητα που συνεπήρε τα πλήθη.»

Η παράσταση φιλοδοξεί να μεταφέρει στους θεατές την πλήρη εμπειρία της Δαλιδά και να αναδείξει τα προσωπικά της δράματα σε συνδυασμό με τα γνωστά τραγούδια της, όπως το “Paroles, Paroles” και “Malade”. «Η Δαλιδά αποτελεί αναφορά για το κοινό και η παράσταση προσπαθεί να ανασυστήσει το φαντασμαγορικό κλίμα της εποχής της», προσθέτει η Βενέτη.

Αναφερόμενη για την προσωπική της σύνδεση με την Δαλιδά, σημείωσε: «Ακόμα και η σκοτεινή της πλευρά με γοητεύει. Αυτή η ψυχική σύνδεση με τα τραγούδια της υπάρχει, καθώς η Δαλιδά εκφράζει κάθε πτυχή της ζωής μου.»

Η Βενέτη εξέφρασε την άποψή της για την οικουμενικότητα της Δαλιδά: «Ίσως δεν είναι επίκαιρη γιατί δεν ξεχάστηκε ποτέ. Είναι παρούσα παντού, σε κάθε νότα, σε κάθε συναίσθημα. Υπενθυμίζει ότι η ζωή χωρίς μουσική δεν έχει νόημα.»

Η καλλιτέχνιδα συνεχίζει να έχει σχέδια για το μέλλον, με επερχόμενες εμφανίσεις και νέες συνεργασίες. «Είμαι ενθουσιασμένη που θα τραγουδήσω στο Παλλάς αξέχαστα τραγούδια του Μίμη Πλέσσα,» είπε, αποκαλύπτοντας το επόμενό της βήμα.

Πηγή: newsbomb.gr