Η εξαιρετική επιστροφή του Μίξερ της Ζέτης Φίτσιου στο Γκλόρια Μικρό

Η εξαιρετική επιστροφή του Μίξερ της Ζέτης Φίτσιου στο Γκλόρια Μικρό

Μετά από μία ανατρεπτική σεζόν με sold out παραστάσεις στην Αθήνα και γεμάτα θέατρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, το “Μίξερ” της Ζέτης Φίτσιου, η οποία απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το 2022, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Γκλόρια Μικρό. Αυτή η παράσταση, που έχει ήδη εντυπωσιάσει κοινό και κριτικούς, είναι σίγουρα μία από τις κύριες εκπλήξεις της χρονιάς.

Το έργο, που κινείται σε έναν κόσμο γεμάτο ξεκαρδιστικά και σχεδόν παράλογα στοιχεία, συνδυάζει το απολαυστικό χιούμορ της Φίτσιου, με την ανατρεπτική μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και την εντυπωσιακή σκηνοθεσία του Κώστα Σιλβέστρου. Στις ερμηνείες διακρίνονται οι Έλενα Χαραλαμπούδη, γνωστή και ως 5 minute mum, και Αλέξανδρος Σιάτρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί η δεξιοτεχνία του Κωνσταντίνου Τσιμπούκη στο μπουζούκι.

Η πλοκή του “Μίξερ” εστιάζει σε έναν νεαρό καλλιτέχνη που επιθυμεί διακαώς να ανεβάσει τον Άμλετ. Ωστόσο, με περιορισμένο προϋπολογισμό, αναγκάζεται να μετατρέψει το έργο σε μια τοπική εκδοχή γύρω από τον Βαγγέλη, ο οποίος ζει στην Κυψέλη. Οι περιπέτειές του Βαγγέλη, από άσημο πορτιέρη σε αρχηγό ενός διαλυμένου κράτους, φέρνουν στο προσκήνιο τη διαφθορά και τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου.

Η παράσταση συνιστά μια σύγχρονη μιούζικαλ τσέπης, λειτουργεί ως ξόρκι απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις και τραύματα που μας προκαλεί η καθημερινότητα.

Η “Μίξερ” είναι φτιαγμένη για να προσφέρει μια αίσθηση κάθαρσης και εξιλέωσης, μέσα από την κωμωδία και τη μουσική της.

Συντελεστές της παράστασης περιλαμβάνουν τη Ζέτη Φίτσιου ως δημιουργό του έργου, τον Θοδωρή Οικονόμου στη μουσική, και τον Κώστα Σιλβέστρο στη σκηνοθεσία, ενώ η σκηνογραφία έχει αναληφθεί από την Κωνσταντίνα Ανδρέου.

Πηγή: naftemporiki.gr