Η Κιθάρα του Ρόρι Γκάλαχερ Επιστρέφει στην Ιρλανδία για Να Εκτεθεί στο Εθνικό Μουσείο

Η Κιθάρα του Ρόρι Γκάλαχερ Επιστρέφει στην Ιρλανδία για Να Εκτεθεί στο Εθνικό Μουσείο

Μια κιθάρα Fender Stratocaster, που ανήκε στον διάσημο ροκ και μπλουζ μουσικό Ρόρι Γκάλαχερ, θα παραδοθεί στο Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας (NMI) μετά την πώλησή της σε δημοπρασία στο Λονδίνο. Η κιθάρα αυτή, που αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα αντικείμενα της καριέρας του μουσικού, πωλήθηκε για 889.400 λίρες Αγγλίας (1.068.956 ευρώ) από τον Οίκο Bonhams.

Η υπουργός Πολιτισμού της Ιρλανδίας, Κάθριν Μάρτιν, επιβεβαίωσε ότι η κιθάρα αποκτήθηκε από τη Live Nation Gaiety Ltd με σκοπό τη δωρεά στο μουσείο. “Είμαι πολύ χαρούμενη που η κιθάρα του Ρόρι επιστρέφει στην Ιρλανδία,” δήλωσε η Μάρτιν. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε διασφαλίζει ότι το εμβληματικό μουσικό όργανο θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του ιρλανδικού κράτους και θα είναι διαθέσιμο για το κοινό και τους θαυμαστές του Γκάλαχερ σε όλο τον κόσμο.

“Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η πώληση της συλλογής του Ρόρι Γκάλαχερ, συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό της χώρας, και ιδιαίτερα των θαυμαστών της μουσικής, ότι αυτή η εμβληματική κιθάρα θα εξασφαλιστεί ως προσθήκη στη συλλογή της εθνικής μας κληρονομιάς,” ανέφερε η υπουργός Μάρτιν. “Ο Ρόρι σημείωσε επιτυχία σε όλο τον κόσμο με το αυθεντικό στυλ του που βασίζεται στα μπλουζ και αγαπήθηκε από τους θαυμαστές για τα πολλά άλμπουμ και τις θρυλικές ζωντανές εμφανίσεις του,” πρόσθεσε.

Πηγή: naftemporiki.gr