Η Μάγκι Σμιθ κλείνει έναν σημαντικό κύκλο ζωής και καριέρας αφήνοντας σφραγίδα στον κινηματογράφο και το θέατρο

Η Μάγκι Σμιθ κλείνει έναν σημαντικό κύκλο ζωής και καριέρας αφήνοντας σφραγίδα στον κινηματογράφο και το θέατρο

Η αγαπημένη Βρετανίδα ηθοποιός Μάγκι Σμιθ, που έζησε μέχρι την ηλικία των 89 ετών, χάθηκε από τη ζωή, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή (27/9), οι γιοι της, Chris Larkin και Toby Stephens. Αναφέρουν ότι η Μάγκι Σμιθ «πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο νωρίς το πρωί». Στη δήλωσή τους υπογραμμίζουν ότι ήταν περικυκλωμένη από φίλους και οικογένεια, αφήνοντας πίσω της δύο γιους και πέντε εγγόνια, τα οποία είναι βαθιά συντετριμμένα από την απώλεια της μητέρας και της γιαγιάς τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς το προσωπικό του Νοσοκομείου Chelsea and Westminster για την φροντίδα και την αλληλοκατανόηση που επιδείχθηκε κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών της.

Η Μάγκι Σμιθ γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1934 και η καριέρα της εκτείνεται σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. Από το 1952, καθιερώθηκε ως μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και καταξιωμένες ηθοποιούς της Βρετανίας. Κατά τη διάρκεια της πορείας της, η Μάγκι Σμιθ απέσπασε πλήθος διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Όσκαρ, πέντε BAFTA, τριών Χρυσών Σφαιρών και τεσσάρων βραβείων Emmy.

Δημιουργώντας ιστορία μέσα από τον ρόλο της ως Professor Minerva McGonagall στις ταινίες Χάρι Πότερ, η Μάγκι Σμιθ άφησε μια ανεξίτηλη σφραγίδα στον κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Παράλληλα, κέρδισε επαίνους για την ερμηνεία της στη σειρά Downton Abbey, υποδυόμενη την Violet Crawley.

Η σπουδαία ηθοποιός διακρίθηκε και στον θεατρικό χώρο, δουλεύοντας με τα κορυφαία θεατρικά σχήματα, όπως το Royal National Theatre και τη Royal Shakespeare Company. Στον κινηματογράφο, το πρώτο της Όσκαρ το κέρδισε για την ταινία The Prime of Miss Jean Brodie το 1969, ενώ το δεύτερο για την ταινία California Suite το 1978.

Πηγή: naftemporiki.gr