Η Μαύρη Κωμωδία και η Ανθρώπινη Φυσιογνωμία στον Πουπουλένιο του Μάρτιν ΜακΝτόνα

Η Μαύρη Κωμωδία και η Ανθρώπινη Φυσιογνωμία στον Πουπουλένιο του Μάρτιν ΜακΝτόνα

Απαγορεύεται η παράνομη χρήση του παρόντος κειμένου σύμφωνα με το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με σοβαρές αστικές και ποινικές συνέπειες για τους παραβάτες.

Η παράσταση «Ο Πουπουλένιος» του Μάρτιν ΜακΝτόνα, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, ανεβαίνει στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45, Αθήνα) και έχει κερδίσει ιδιαίτερη αγάπη από το ελληνικό κοινό. Αυτό το έργο συνδυάζει έντονα στοιχεία ενός αστυνομικού θρίλερ με τη μαύρη κωμωδία, προσφέροντας μια ιστορία γεμάτη ανατροπές και στημένες εκπλήξεις. Η πλοκή ακολουθεί έναν συγγραφέα που ζει σε ένα αυταρχικό καθεστώς και ανακρίνεται σχετικά με τα βίαια διηγήματά του, τα οποία σχετίζονται με μια σειρά μορφών εγκλήματος στην πόλη.

Οι ρόλοι της παράστασης ερμηνεύονται από τους Αργύρη Αγγέλου, Νίκο Πουρσανίδη, Γεράσιμο Σκαφίδα και Αλέκο Συσσοβίτη. Ο Αλέκος Συσσοβίτης, που υποδύεται τον Τουπόλσκι, περιγράφει τον χαρακτήρα του ως έναν κυνικό εκπρόσωπο της εξουσίας, ο οποίος προέρχεται από μια τραυματική παιδική ηλικία και είναι σφοδρά επηρεασμένος από την προσωπική του ιστορία. Ο σκηνοθέτης, σύμφωνα με τον ηθοποιό, έχει προσδώσει στον χαρακτήρα μια έξυπνη και χιουμοριστική ερμηνεία που αναδεικνύει τη διττή του φύση.

Το έργο αναδεικνύει διάφορα κοινωνικά θέματα, όπως η παιδική κακοποίηση και η επιβολή της εξουσίας, και η συζήτηση γύρω από αυτά παραμένει επίκαιρη. Τα ζητήματα αυτά φέρνουν στο προσκήνιο την επαναλαμβανόμενη αντιπαράθεση μεταξύ ισχυρών και αδύναμων, προβάλλοντας την παραμονή του σκοτεινού Πουπουλένιου που κρύβεται μέσα μας. Ο Συσσοβίτης τονίζει πως η τέχνη της υποκριτικής προσφέρει μια πλατφόρμα για αυτή τη συζήτηση, και ότι η νίκη μέσα από τη μάχη με τα πανανθρώπινα ερωτήματα είναι το κίνητρο μας.

Η παράσταση βάζει τον θεατή σε ένα δίλημμα, προσφέροντας μια διαφορετική οπτική γύρω από την ύπαρξη των ανθρώπινων συναισθημάτων και εμπειριών. «Η συνύπαρξη του θεάτρου και της τηλεόρασης είναι σπουδαία, αλλά το θέατρο έχει μια μοναδική μαγεία που δημιουργεί άμεση σύνδεση με το κοινό», καταλήγει ο ηθοποιός. Σημαντικό για τους θεατές είναι ότι η παράσταση αυτή είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 16 ετών.

Συνολικά, η καλλιτεχνική ομάδα υπόσχεται μια ατμόσφαιρα που συνδυάζει τη δροσιά της σύγχρονης δραματουργίας με τη βαθιά ανθρώπινη και κοινωνική έξυπνη ανάλυση.

Πηγή: naftemporiki.gr