Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η Αναγνώριση του Οδυσσέα Θεοδωράτου στα Παγκόσμια Βραβεία Webtoon

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η Αναγνώριση του Οδυσσέα Θεοδωράτου στα Παγκόσμια Βραβεία Webtoon

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε ποικιλία επισκέψεων και συναντήσεων κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στη Δημοκρατία της Κορέας. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην τελετή απονομής των βραβείων του Α΄ Διεθνούς Διαγωνισμού Webtoon -2024 World Webtoon Awards-, η Υπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες, έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου της Yu In-Chon.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Οδυσσέας Θεοδωράτος τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο για το έργο του “Tomahawk Angel 2”, που εκδίδεται από τη Dark Horse Comics σε συνεργασία με την TAPAS Entertainment. Η αναγνώριση αυτή ανοίγει νέους ορίζοντες για τον βραβευμένο δημιουργό.

Η Λίνα Μενδώνη κατέθεσε την εξειδίκευση του Υπουργείου Πολιτισμού για την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του Electronics and Telecommunications Research Institute (ETRI) στην αναβάθμιση πολιτιστικών χώρων μέσω νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών metaverse. Η Υπουργός είχε επίσης συνάντηση εργασίας με τον αν. Πρόεδρο Jeong-Ik Lee και τη δική του ομάδα.

Σημαντική ήταν και η επίσκεψή της στο Παλάτι Geoksugung, όπου διαπίστωσε τη σύνδεση του με το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι. Η αρχιτεκτονική του Geoksugung, που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έχει επιρροές από την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Η Υπουργός επισκέφθηκε επίσης την Αποστρατικοποιημένη Ζώνη (DMZ), όπου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Κορέας, κ.κ. Αμβρόσιο, και αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που αφορούν τη Μητρόπολη. Στον χώρο υποδοχής της DMZ, υψώνεται η ελληνική σημαία, τιμώντας τους Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικούς που συμμετείχαν στον κορεατικό πόλεμο.

Η Υπουργός Πολιτισμού συνοδευόταν από την πρέσβη της Ελλάδος στη Σεούλ, Αικατερίνη Λούπα, και άλλους αξιωματούχους του Υπουργείου.

Πηγή: naftemporiki.gr