Κατηγορίες για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι και η ενοχή του δρ. Μαρκ Τσάβεζ για συνωμοσία στη χορήγηση κεταμίνης

Κατηγορίες για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι και η ενοχή του δρ. Μαρκ Τσάβεζ για συνωμοσία στη χορήγηση κεταμίνης

Ο δρ. Μαρκ Τσάβεζ, ένας εκ των δύο γιατρών που κατηγορούνται για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι, πρωταγωνιστή των «Friends», δήλωσε ένοχος σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες για συνωμοσία, η οποία σχετίζεται με τη χορήγηση κεταμίνης στον ηθοποιό. Είναι το τρίτο άτομο που ομολογεί την ενοχή του, μετά την επακόλουθη θανατηφόρα υπερβολική δόση του συγκεκριμένου αναισθητικού στον Πέρι τον περασμένο χρόνο.

Οι εισαγγελείς προσέφεραν πιο ελαφριές κατηγορίες στον Τσάβεζ και σε άλλους δύο, ως αντάλλαγμα για τη συνεργασία τους, καθώς εντοπίζουν και άλλους που θεωρούν ότι έχουν μεγαλύτερη ευθύνη για τον θάνατο του Πέρι. Οι δύο αυτοί είναι ο δρ. Σαλβαντόρ Πλασένσια, ο οποίος είναι κατηγορούμενος για διακίνηση κεταμίνης, και η Τζασβίν Σάνγκα, γνωστή ως «η βασίλισσα της κεταμίνης». Η δίκη τους έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο.

Μέσω της συμφωνίας απολογίας του, ο Τσάβεζ ομολόγησε ότι προμηθεύτηκε κεταμίνη από την πρώην κλινική του και από χονδρική εταιρεία, χρησιμοποιώντας πλαστή συνταγή. Ο δικηγόρος του, Μάθιου Μπίνινγκερ, δήλωσε τον Αύγουστο ότι ο Τσάβεζ είναι «απίστευτα μετανιωμένος» και προσπαθεί να διορθώσει το λάθος του.

Αυτή τη στιγμή, ο Τσάβεζ είναι ελεύθερος με εγγύηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του στις 2 Απριλίου. Υπόκειται σε διάφορους όρους, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης του διαβατηρίου του και της άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος. Παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δέκα ετών, ενδέχεται να επιβληθεί πιο ήπια ποινή λόγω της συνεργασίας του με τις αρχές.

Ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε νεκρός στις 28 Οκτωβρίου 2023, σε ηλικία 54 ετών. Σύμφωνα με ιατροδικαστική έρευνα, η κεταμίνη ήταν η κύρια αιτία θανάτου του. Ο θάνατός του σόκαρε τον παγκόσμιο κοινοβουλευτισμό και προκάλεσε άμεσες ανακριτικές ενέργειες από τις αρχές του Λος Άντζελες, σύμφωνα με την Independent.

Πηγή: naftemporiki.gr