Μουσική Θαυμάσια Συνάντηση με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Θεσσαλονίκης και τον Μαρτίνο Τιρίμο

Μουσική Θαυμάσια Συνάντηση με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Θεσσαλονίκης και τον Μαρτίνο Τιρίμο

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) θα συμμετάσχει στα 59α Δημήτρια με μια ξεχωριστή συναυλία, στην οποία θα εμφανιστεί ο διεθνώς αναγνωρίσιμος πιανίστας Μαρτίνος Τιρίμος. Στο πλάι του, θα βρίσκεται ο μαέστρος Νίκος Χριστοδούλου, ο οποίος έχει συνεργαστεί με σημαντικές ορχήστρες παγκοσμίως, όπως η Συμφωνική Ορχήστρα του BBC και η Φιλαρμονική της Αρμενίας.

Ο Μαρτίνος Τιρίμος έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με διακεκριμένες ορχήστρες, συμπεριλαμβανομένων της Gewandhaus της Λειψίας και της Φιλαρμονικής της Βιέννης. Στη δισκογραφία του περιλαμβάνονται όλα τα έργα για πιάνο των Beethoven, Mozart και Debussy, καθώς και πολλές άλλες σημαντικές συνθέσεις.

Η συναυλία θα έχει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν τα έργα του Sibelius και το Κοντσέρτο για πιάνο σε σολ μείζονα του Beethoven. Στο δεύτερο μέρος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το Ειδύλλιο του Siegfried του Wagner και τη “Κλασική” Συμφωνία του Prokofiev.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με εισιτήρια που κοστίζουν 20€ και 10€. Η διοργάνωση χαρακτηρίζεται από την επιμέλεια του Δήμου Θεσσαλονίκης στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού.

Πηγή: naftemporiki.gr