Μουσικοθεατρική Παράσταση Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου στο Θέατρο Παλλάς

Μουσικοθεατρική Παράσταση Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου στο Θέατρο Παλλάς

Η μουσικοθεατρική παράσταση που αφιερώνεται στον εμβληματικό βάρδο της Θεσσαλονίκης, Στράτο Διονυσίου, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Παλλάς τον Μάρτιο του 2025. Η παράσταση αυτή θα αναβιώσει τις κυριότερες στιγμές της ζωής του Στράτου και θα περιλαμβάνει ζωντανές ερμηνείες των πιο αγαπημένων του λαϊκών τραγουδιών.

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου σκηνοθετεί την παράσταση, η οποία θα καταδυθεί στη μυθιστορηματική και δαιδαλώδη ζωή του αείμνηστου καλλιτέχνη. Στον βασικό ρόλο θα βρίσκεται ο Γιάννης Τσορτέκης, ενώ οι ηθοποιοί Μαρία Κεχαγιόγλου και Γιάννης Νταλιάνης θα ενσαρκώσουν ήρωες από τη ζωή του Στράτου. Συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Μιχάλης Αλικάκος, Χρύσα Κλούβα, Δημήτρης Μαχαίρας και ένας θίασος από 15 ηθοποιούς.

Η παράσταση θα προσφέρει τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσει το κοινό μερικά από τα πιο εμβληματικά ζεϊμπέκικα και λαϊκά τραγούδια του, τα οποία είχαν φωτίσει τη νυχτερινή ζωή της Αθήνας. Τα παιδιά του Στράτου, Άγγελος, Στέλιος και Διαμαντής, θα τραγουδήσουν εναλλάξ live, ενώ θα συμμετάσχει και ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Θανάσης Πολυκανδριώτης.

Η σχέση του Στράτου Διονυσίου με το κοινό υπήρξε μοναδική, καθώς τον αγάπησαν και τον στήριξαν σε όλη την πολυτάραχη ζωή του. Με το συγκροτημένο του ύφος, τη λάμψη στα μάτια και τη μαγνητική του παρουσία, κατάφερε να κερδίσει το σεβασμό και την αφοσίωση των θαυμαστών του.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει στις 12 Μαρτίου 2025 και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Το Θέατρο Παλλάς ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον «άρχοντα της νύχτας» και να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη του Στράτου Διονυσίου.

Πηγή: naftemporiki.gr