Παγκόσμιο ρεκόρ δημοπρασίας για τη συλλογή κοσμημάτων της Σίρλεϊ Μπάσι

Παγκόσμιο ρεκόρ δημοπρασίας για τη συλλογή κοσμημάτων της Σίρλεϊ Μπάσι

Η δημοπρασία της συλλογής κοσμημάτων της Σίρλεϊ Μπάσι κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς όλες οι δημιουργίες της πωλήθηκαν για συνολικό ποσό 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Η δημοπρασία έλαβε χώρα στο Παρίσι, στις 10 Οκτωβρίου, και τα έσοδα θα διατεθούν σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς που έχει επιλέξει η τραγουδίστρια.

Η Σίρλεϊ Μπάσι, που μεγάλωσε στο Τίγκερ Μπέι του Κάρντιφ, είναι ευρέως αναγνωρίσιμη για τη συμμετοχή της στο τραγούδι της ταινίας «Diamonds Are Forever» το 1971, με πρωταγωνιστή τον Σερ Σον Κόνερι. Όπως έχει δηλώσει, αποδέχτηκε την πρόταση να τραγουδήσει το κομμάτι επειδή οι στίχοι του την αγγίζουν προσωπικά.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, το διαμαντένιο δαχτυλίδι Van Cleef και Arpels από τη δεκαετία του 1960, που της είχε δωρίσει ο Σερ Έλτον Τζον, πωλήθηκε για 48.000 ευρώ, υπερβαίνοντας σημαντικά την αρχική του εκτίμηση των 10.000 έως 15.000 ευρώ. Επίσης, ένα περιδέραιο από σμαράγδι και διαμάντια Van Cleef and Arpels, το οποίο είχε αγοράσει για να τιμήσει την πρώτη της παράσταση μπροστά στη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, πωλήθηκε για 174.000 ευρώ, επίσης υπερδιπλάσιο της προκαταρκτικής εκτίμησης των 50.000 έως 70.000 ευρώ.

Η Σίρλεϊ Μπάσι έχει μιλήσει για την αγάπη της για τα κοσμήματα, αναφέροντας ότι ερωτεύτηκε τα φυσικά μαργαριτάρια στην αρχή της καριέρας της. Το πρώτο κόσμημα που αγόρασε ήταν μια σειρά από μαργαριτάρια, όμως στη συνέχεια το πάθος της στράφηκε κυρίως προς τα διαμάντια. Όπως εξήγησε, το να συλλέγει κοσμήματα είναι για αυτήν σαν να συγκεντρώνει αναμνήσεις, και η συγκεκριμένη συλλογή είναι γεμάτη από τέτοιες αναμνήσεις.

Μια βίντατζ διαμαντένια καρφίτσα από το 1905 πωλήθηκε για 162.000 ευρώ, σχεδόν πέντε φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση που κυμαινόταν μεταξύ 26.000 και 35.000 ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr