Προσωρινή Αναστολή Στάσης Εργασίας από την ΠΕΥΦΑ λόγω Δεσμεύσεων Υπουργείου

Προσωρινή Αναστολή Στάσης Εργασίας από την ΠΕΥΦΑ λόγω Δεσμεύσεων Υπουργείου

Η ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων) ανακοίνωσε την αναστολή της προγραμματισμένης στάσης εργασίας του φυλακτικού προσωπικού για αύριο, Τρίτη 17/09/2024, εκτιμώντας θετικά τις δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΠΟ, κου Διδασκάλου.

Σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΠΕΥΦΑ (η Πρόεδρος κα Κονδύλη, ο Ταμίας κος Τσιφλικιώτης, και ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ κος Νικολάου) καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, κος Τσακοπιάκος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε για άμεση λύση σε δύο πολύ σοβαρά θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τα εξαιρέσιμα και πέραν πενθημέρου, ο Νομικός Σύμβουλος της Υπουργού, κος Χίνης, επιβεβαίωσε ότι η διάταξη για την παράταση καταβολής των έκτακτων αποδοχών από τον ΟΔΑΠ θα συμπεριληφθεί στη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου, η οποία αναμένεται να πάρει έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 30 Σεπτεμβρίου και θα προωθηθεί στη Βουλή για ψήφιση.

Επιπλέον, για την έκδοση της προκήρυξης των 450 μόνιμων αρχαιοφυλάκων, υπήρξε δέσμευση ότι αυτή θα προχωρήσει άμεσα από το Υπουργικό Συμβούλιο για να υποβληθεί χωρίς καθυστέρηση στον ΑΣΕΠ, ώστε να εκδοθεί το συντομότερο δυνατό. Το Υπουργείο αναγνώρισε τις μεγάλες ελλείψεις στη φύλαξη και δήλωσε ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού.

Η ΠΕΥΦΑ θεωρεί σημαντικό ότι τα ζητήματα του κλάδου πρέπει να επιλύονται μέσω επικοινωνίας και διαλόγου με το Υπουργείο και, έχοντας αυτή την άποψη, θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη και των δύο θεμάτων.

Πηγή: naftemporiki.gr