Στέφεν και Αϊσα Κάρι Παράγουν Ντοκιμαντέρ για τον Παιδικό Αναλφαβητισμό

Στέφεν και Αϊσα Κάρι Παράγουν Ντοκιμαντέρ για τον Παιδικό Αναλφαβητισμό

Ο Στέφεν Κάρι και η σύζυγός του, Αϊσα Κάρι, είναι διοργανωτές ενός νέου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Sentenced», το οποίο θα κυκλοφορήσει στην υπηρεσία streaming Peacock. Το ντοκιμαντέρ επικεντρώνεται στην επιδημία του παιδικού αναλφαβητισμού και παρουσιάζει μια σειρά ιστοριών που σχετίζονται με αυτή την κρίση, κινηματογραφούμενες από την οπτική γωνία ατόμων που δεν έμαθαν να διαβάζουν.

Το έργο αυτό έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τον αντίκτυπο του αναλφαβητισμού στα παιδιά και τις οικογένειές τους. «Τίποτα δεν είναι πιο θεμελιώδες ή πιο σημαντικό για την επιτυχία ενός παιδιού στη ζωή από την ικανότητα να μαθαίνει και να αγαπά να διαβάζει», δήλωσαν οι Κάρι σε ανακοίνωσή τους. Υπογραμμίζουν ότι η έλλειψη αυτής της ικανότητας περιορίζει τις ευκαιρίες των ατόμων να εκπληρώσουν τις δυνατότητές τους.

Οι Στέφεν και Αϊσα Κάρι προγραμματίζουν αυτό το εγχείρημα μέσω του ιδρύματος τους, «Eat. Learn. Play», το οποίο ασχολείται με θέματα αλφαβητισμού. Το ντοκιμαντέρ προέρχεται από την Unanimous Media του Κάρι.

Πηγή: naftemporiki.gr