Συνάντηση Υπουργού Πολιτισμού με τον Πρέσβη του Κατάρ για την Πολιτιστική Συνεργασία Ελλάδας Κατάρ

Συνάντηση Υπουργού Πολιτισμού με τον Πρέσβη του Κατάρ για την Πολιτιστική Συνεργασία Ελλάδας Κατάρ

Στο γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα, Αλί Χαλφάν Αλ-Μανσούρι. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, αναδείχθηκε το θετικό κλίμα που χαρακτηρίζει τις σχέσεις των δύο χωρών, ενισχυμένο από την τακτική ανταλλαγή επισκέψεων σε υψηλό επίπεδο.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η προετοιμασία για το «Έτος Πολιτισμού Ελλάδας-Κατάρ, 2027». Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη δημιουργία των απαραίτητων επιτροπών, προκειμένου να ξεκινήσει η συνεργασία για την οργάνωση του προγράμματος εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν και στις δύο χώρες. Μεταξύ των προγραμματισμένων δράσεων περιλαμβάνονται αρχαιολογικές εκθέσεις στο Κατάρ, καθώς και παραστάσεις αρχαίου δράματος, χορού και μουσικής.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία των εκδηλώσεων, θα υπάρξουν επισκέψεις εκπροσώπων του ΥΠΠΟ στη Ντόχα για τις απαραίτητες διαβουλεύσεις. Οι εκδηλώσεις θα εστιάζουν επίσης σε κοινά πολιτιστικά στοιχεία των δύο χωρών, περιλαμβάνοντας θεματικές σχετικές με τη θάλασσα και τη διατροφή.

Επιπλέον, συζητήθηκε το ενδεχόμενο υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών. Για την ενίσχυση αυτής της συνεργασίας, η Υπουργός Μενδώνη κάλεσε τον Υπουργό Πολιτισμού του Κατάρ, Σεϊχη Αμπντουλραχμάν μπιν Χάμαντ αλ Θάνι, να επισκεφθεί την Ελλάδα αρχές του επόμενου έτους.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με τον Πρέσβη του Κατάρ στην Αθήνα Αλί Χαλφάν Αλ-Μανσούρι

Πηγή: naftemporiki.gr