Θρίαμβος για τους θαυμαστές του Game of Thrones στη δημοπρασία αντικειμένων της σειράς

Θρίαμβος για τους θαυμαστές του Game of Thrones στη δημοπρασία αντικειμένων της σειράς

Οι φανατικοί του «Game of Thrones» είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σπάνια δημοπρασία, την οποία διοργάνωσε ο οίκος Heritage Auctions στο Ντάλας. Η δημοπρασία αυτή, που έλαβε χώρα από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο (10-12 Οκτωβρίου), συγκέντρωσε περισσότερους από 4.500 θαυμαστές της σειράς, οι οποίοι έθεσαν προσφορές για περισσότερα από 900 αντικείμενα που σχετίζονται με τη δημοφιλή σειρά. Συνολικά, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 21 εκατομμύρια δολάρια.

Το πιο περιζήτητο κομμάτι της δημοπρασίας ήταν ο περίφημος «Σιδερένιος Θρόνος», ο οποίος πωλήθηκε μέσα σε μόλις έξι λεπτά για 1,49 εκατομμύρια δολάρια. Στη σειρά, ο θρόνος αυτός συμβολίζει την μάχη για την κυριαρχία και σχεδιάστηκε κατόπιν εντολής του Αίγκον ο Κατακτητής, ο οποίος διέταξε τον Δράκο του Βαλέριον να λιώσει χίλια σπαθιά των ηττημένων εχθρών του κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κατάκτησης.

Η δημοπρασία περιλάμβανε και άλλα δημοφιλή αντικείμενα, με πάνω από 30 από αυτά να πωλούνται σε εξαψήφιες τιμές. Ένα ακόμη αντικείμενο που τράβηξε την προσοχή ήταν το σπαθί Longclaw του Jon Snow, το οποίο αγόρασε κάποιος για 400.000 δολάρια. Επίσης, ένα εντυπωσιακό κοστούμι με μανδύα του πρωταγωνιστή πωλήθηκε για 337.500 δολάρια.

«Πρόκειται για εξαιρετικούς θησαυρούς που έχουν δημιουργηθεί από βραβευμένους με Emmy ενδυματολόγους και κατασκευαστές σκηνικών, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά για να μεταφέρουν τα υπέροχα μυθιστορήματα του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν στη μικρή οθόνη», δήλωσε ο Τζο Μανταλένα, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Heritage Auctions.

Πηγή: naftemporiki.gr