Τζούντ Λο Βραβεύτηκε με το Χρυσό Μάτι για τη Σπουδαία Σταδιοδρομία του

Τζούντ Λο Βραβεύτηκε με το Χρυσό Μάτι για τη Σπουδαία Σταδιοδρομία του

Ο Τζουντ Λο, ο αναγνωρίσιμος Άγγλος ηθοποιός, βραβεύτηκε με το βραβείο Golden Eye του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης, σε αναγνώριση της σπουδαίας καριέρας του και της ερμηνείας του στην ταινία «The Order». Η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ως πράκτορας του FBI που προσπαθεί να εξαρθρώσει έναν ακροδεξιό τρομοκρατικό πυρήνα, προβάλλεται στο πλαίσιο της γιορτής του κινηματογράφου, που άνοιξε τις πύλες της χθες Πέμπτη (3/10).

Ο Τζουντ Λο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τιμή αυτή, δηλώνοντας: «Είναι μεγάλη τιμή να βραβεύομαι σε ένα τέτοιο Φεστιβάλ. Αγαπώ τις ταινίες. Είμαι παθιασμένος με τις ταινίες. Έχω περάσει όλη μου τη ζωή γυρίζοντας και παρακολουθώντας ταινίες». Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας στον κινηματογράφο, σημειώνοντας ότι οι συνεργάτες του τον έχουν διδάξει πολλά.

Ο Τζουντ Λο έχει καταφέρει να χαρίσει μοναδικές ερμηνείες σε κλασικές ταινίες, αποδεικνύοντας την ικανότητά του να προσδώσει βάθος και ένταση σε κάθε ρόλο του. Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ τον χαρακτηρισαν ως έναν από τους πιο σπουδαίους και πολυτάλαντους ηθοποιούς της γενιάς του.

Φέτος, το 20ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης φιλοξενεί επίσης διάσημους ηθοποιούς όπως οι Κέιτ Γουίνσλετ, Ρίτσαρντ Γκιρ και Πάμελα Άντερσον. Παράλληλα, θα τιμηθεί και ο Ελβετός σκηνοθέτης Έντβαρτν Μπέργκερ με το βραβείο «A Tribute to…».

Οι διοργανωτές αυτού του χρόνου επανασχεδίασαν το Φεστιβάλ, καταργώντας το διαγωνιστικό τμήμα για γερμανόφωνες ταινίες και περιορίζοντας τη συμμετοχή σε 107 ταινίες, εκ των οποίων οι 35 έχουν παγκόσμια ή ευρωπαϊκή πρεμιέρα. Οι ταινίες πλέον διαγωνίζονται μόνο σε δύο κύρια τμήματα: ταινίες μεγάλου μήκους και ντοκιμαντέρ.

Το Συνέδριο του Φεστιβάλ θα συγκεντρώσει σημαντικούς διεθνείς παράγοντες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, και θα εξετάσει κρίσιμα ζητήματα όπως η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης και η χρηματοδότηση ανεξάρτητων ταινιών. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης διεξάγεται από τις 3 έως τις 13 Οκτωβρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr