Την υποψηφιότητα του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, τον Νοέμβριο του 2021, ανακοίνωσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ACTION24″ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση έχει ανοίξει πρόωρα, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «έναν χρόνο πριν, όταν ανοίγει τέτοια συζήτηση δεν βοηθά. Αυτόν τον χρόνο, γιατί οι εκλογές είναι του χρόνου τον Νοέμβρη το αργότερο, έχουμε σημαντικές εθνικές προκλήσεις, όπως η πανδημία και οι οικονομικές παρενέργειες της πανδημίας. Άρα, προτεραιότητα πρέπει να είναι η παράταξη μας, σε αυτές τις προκλήσεις, να έχει θέσεις που απαντούν στα προβλήματα του ελληνικού λαού».

Ο κ. Ανδρουλάκης, υπενθύμισε ότι και το 2017, ήταν υποψήφιος ενώ όπως είπε οι λόγοι για να είναι εκ νέου έχουν ενισχυθεί, «η παράταξη μας πρέπει να παίξει έναν πιο δυναμικό και πιο ουσιαστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πάντως, ότι η ηγεσία της Τρικούπη αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης, εκτιμούν ότι η συζήτηση έχει ξεκινήσει πολύ νωρίς και στην παρούσα φάση, που αντιμετωπίζει η χώρα πολλαπλές προκλήσεις. Παρότι έχει πυροδοτηθεί μια συζήτηση με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για διάφορα ονόματα όλες οι πλευρές κρατούν χαμηλούς τόνους, αξιοποιώντας την ευκαιρία για μια σοβαρή αντιπολίτευση καθώς προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Υπενθυμίζεται, πως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής,Φώφη Γεννηματά, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης στις 23 Σεπτεμβρίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως θα είναι υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος της.

Πηγή: patrastimes.gr