Σε «παιχνίδι» στρατηγικής με τακτικές και κινήσεις που θα καθορίσουν τις εξελίξεις, ως προς τον τρόπο έλευσης του τρένου από το Ρίον στην Πάτρα, αναδεικνύεται  η στάση της τοπικής κοινωνίας

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση που ελήφθη χθες κατά την διάρκεια της σύσκεψης του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής των Συλλόγων του Αρκτικού Διαμερίσματος, για πραγματοποίηση στις 9.00 το πρωί της επόμενης Κυριακής 5 Ιουλίου , πορείας από την πλατεία Γεωργίου στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι , στο Δημαρχείο, συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη. Μέσα από την συνέντευξη θα επιχειρηθεί να σταλεί το μήνυμα στους πατρινούς και τις πατρινές της συστράτευσης, προκειμένου να γίνουν αυτοί που θα «υπερασπίσουν την πόλη τους». Αυτός είναι άλλωστε και ο τίτλος της συνέντευξης.

Η χρονική στιγμή πραγματοποίησης της κινητοποίησης δεν είναι καθόλου τυχαία, ιδιαίτερα εάν όντως ο υπουργός υποδομών και μεταφορών Κ. Καραμανλής έρθει – όπως έχει ήδη αναφερθεί – στις 2 Ιουλίου στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι όποιες ανακοινώσεις του, οι οποίες από την Δημοτική Αρχή και τους φορείς της πόλης θεωρείται πως θα αφορούν στο να αιτιολογήσει γιατί δεν θα υλοποιηθεί η υπογειοποίηση, θα λάβουν ουσιαστικά «απάντηση» πέντε εικοσιτετράωρα αργότερα , μέσα από την συγκέντρωση – πορεία και συγχρόνως θα αποτελέσουν την απαρχή για να υπάρξει ακόμα πιο σκληρή αντιπαράθεση.

Ακόμα και εάν δεν γίνει για κάποιο λόγο η επίσκεψη του κ. Καραμανλή, η κινητοποίηση της επόμενης Κυριακής, θεωρείται από τους διοργανωτές πως θα αποτελέσει παρακαταθήκη για ότι θα σχεδιαστεί και θα επιχειρηθεί να υλοποιηθεί σε επίπεδο αντιδράσεων το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς η Μαιζώνος εκτιμά πως δεν αποκλείεται το υπουργείου υποδομών και μεταφορών εν μέσω καλοκαιριού να επιχειρήσει ακόμα και αιφνιδιασμό, σε ότι αφορά τις εργασίες από Ρίον προς Πάτρα.

Πηγή: patrastimes.gr