Η απόφαση για να τεθεί η Αχαΐα σε καθεστώς  μερικής καραντίνας  δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία, καθώς για να ανάψει το πράσινο φως χρειάστηκε πριν την τελική σύσκεψη, παρακολούθηση της πορείας του κορονοϊού και καταγραφής των δεδομένων από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και εμπλεκόμενους φορείς για αρκετά εικοσιτετράωρα.

Η ανακοίνωση το απόγευμα της Δευτέρας (χθες) της επιβολή των μέτρων , ήταν αποτέλεσμα τεσσάρων βασικών παραγόντων, οι οποίοι και έγειραν την πλάστιγγα υπερ λήψης της σχετικής απόφασης

Πρώτος παράγοντας  που βάρυνε στη λήψη της απόφασης ήταν η κατακόρυφη αύξηση του λεγόμενου ιικού φορτίου στην Πάτρα και στην ευρύτερη αυτής περιοχή. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την διαπίστωση ότι μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών υπήρξε εμφάνιση πολλών «ορφανών» κρουσμάτων, αποτέλεσε την αιτία για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Ο αμέσως επόμενος παράγοντας που συνδέεται ευθέως και με το μεγάλο αριθμό ορφανών κρουσμάτων, ήταν η εμπλοκή που προκάλεσαν αυτά στην πραγματοποίηση ανίχνευσης των ατόμων που  είχαν έρθει σε επαφή, γεγονός που έχει κάνει την κατάσταση πολύ δύσκολη και που εάν δεν γινόταν η λήψη των μέτρων μπορούσε να μετατραπεί σε ιική βόμβα.

Η διασπορά της νόσου σε χώρους εργασίας στον ιδιωτικό ( πολυκαταστήματα , αλυσίδες,  super market) και δημόσιο τομέα, (δικαστήρια, εκπαιδευτική κοινότητα , Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας και  Περιφερειακό Νοσοκομείο του Ρίου) ,  ήταν ένας ακόμα σοβαρός παράγοντας προκειμένου να ληφθεί η απόφαση πριν ξεφύγει εντελώς η κατάσταση.

Η «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν οι εικόνες που έκανα το γύρο της Ελλάδας, με την Πάτρα να έχει μετατραπεί σε μία πόλη, όπου δεν τηρείτο κανένα από τα μέτρα ασφαλείας – Μάσκα – αποστάσεις – χέρια – σε συνδυασμό με τις συναθροίσεις σε χώρους εστίασης – αναψυχής και μετατροπής της σε πόλο έλξης επισκεπτών για νυχτερινή διασκέδαση από την Αθήνα.

Οι εικόνες των club με τον έναν να είναι κυριολεκτικά πάνω στον άλλον δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες , με την Αθήνα να θεωρεί πως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή.

Πηγή: patrastimes.gr