Μετά την νίκη των Δημοκρατικών στις εκλογές, ο Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε ποιες θα είναι οι προτεραιότητές του στην πολιτική που θα χαράξει από δω και πέρα, και μέχρι την ανάληψη της νέας θέσης του τον Ιανουάριο.

Μεταξύ άλλων, έκαναν γνωστή την πολιτική που θα ακολουθήσουν για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, μιλώντας με νούμερα.

«Η εξάπλωση της πανδημίας γίνεται ολοένα και πιο ανησυχητική σε όλη τη χώρα. Θέλω να ξέρετε όλοι ότι ήδη από την πρώτη ημέρα θα εφαρμόσουμε το σχέδιό μας για τον έλεγχό της», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των πολιτικών και των επιστημόνων που θα συγκαταλέγονται στην ομάδα δράσης του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με πηγές του CNN, η ομάδα που βρέθηκε στο πλευρό του Τραμπ όλο αυτό το διάστημα δεν θα παραμεριστεί από τον νέο Πρόεδρο, αλλά θα δουλέψει «χέρι με χέρι» με την νέα ομάδα.

5 σημεία στα οποία θα διαφοροποιηθεί η πολιτική του Μπάιντεν όσον αφορά τον κορωνοϊό σε σχέση με αυτή του Τραμπ έχουν ήδη κοινοποιηθεί, με σημαντικότερη ίσως την πρόθεση του νέου Προέδρου να επενδύσει 25 επιπλέον εκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη και παραγωγή του εμβολίου κατά του Covid-19, προκειμένουν αυτό να διανεμηθεί στους Αμερικανούς δωρεάν.

Ο Μπάιντεν εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να επενδύσει στην παραγωγή προστατευτικού εξοπλισμού τόσο για τους εργαζόμενους στην υγεία, όσο και για τα σχολεία, ενώ είπε πως θα δημιουργήσει ένα «πακέτο επανέναρξης», με το οποίο θα βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στην πανδημία, χορηγώντας τους χρήματα για την εγκατάσταση προστατευτικών από πλεξιγκλάς.

Σημαντική κίνηση θα αποτελέσει, επιπλέον, η επανένταξη των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από τον οποίο οι διαδικασίες για οριστική αποχώρηση της χώρας είχαν ξεκινήσει από την διοίκηση Τραμπ.

Ο Μπάιντεν θα φροντίσει, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, για την εξάπλωση της δράσης του Εθνικού Οργανισμού Υγείας των ΗΠΑ σε άλλες χώρες με σκοπό τον εντοπισμό πιθανών μελλοντικών υγειονομικών απειλών, την στιγμή που ο Πρόεδρος Τραμπ είχε κλείσει τα ήδη υπάρχοντα γραφεία του Οργανισμού στην Κίνα.

Όσον αφορά μειονότητες που έχουν πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό από την πανδημία (π.χ. των ισπανόφωνων, των μαύρων και των γηγενών Ινδιάνων της Αμερικής), ο Μπάιντεν δήλωσε πως θα αναπτύξει ειδική ομάδα δράσης για την αντιμετώπιση των ανομοιοτήτων του συστήματος υγείας στις περιοχές όπου οι κάτοικοι ανήκουν σε μεγάλο βαθμό σε αυτές τις μειονότητες.

Τέλος, ο Μπάιντεν δεσμεύτηκε να δώσει έμφαση στην έγκαιρη διάγνωση και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, προσλαμβάνοντας τουλάχιστον 100.000 ειδικούς ιχνηλάτισης και διπλασιάζοντας τον αριθμό των κέντρων διάγνωσης, επενδύοντας και σε νέες τεχνολογίες που θα βοηθήσουν τις διαδικασίες αυτές.

ΠΗΓΗ: CNN

Πηγή: patrastimes.gr