Με εξ αποστάσεως εξέταση ή με φυσική παρουσία αλλά με υποχρεωτική χρήση μάσκας, από φοιτητές και καθηγητές θα γίνει η εξεταστική στα Πανεπιστήμια. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης χαρακτήρισε «ύπουλο» τον ιό.

Για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια είπε ότι σε κάποια έχουν ήδη ξεκινήσει και θα πραγματοποιηθούν με τα μέτρα που είχαν παρθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Όπως εξήγησε οι εξετάσεις γίνονται ή με εξ αποστάσεως εξέταση ή με φυσική παρουσία αλλά με υποχρεωτική χρήση μάσκας, από φοιτητές και καθηγητές.

«Στις σημερινές συνθήκες δεν νοείται ένα παιδί στο σχολείο ή ένας φοιτητής στο πανεπιστήμιο να μην φορά μάσκα», υπογράμμισε, ενώ ανέφερε τέλος, ότι η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων επανέλαβε ότι οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ανάλογα και με την εισήγηση των ειδικών, ενώ επισήμανε την υποχρεωτική χρήση μάσκας από μαθητές στα σχολεία.

Ο κ. Διγαλάκης έδωσε τη συνέντευξη από την καραντίνα στην οποία βρίσκεται στο σπίτι του, αφού μέλος της οικογένειας του βρέθηκε θετικό στο νέο κορονοϊό. Όταν βρέθηκε το άτομο του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος θετικό στον ιό, αν και δεν είχε κανένα σύμπτωμα, όλη η οικογένεια προχώρησε σε ανάλογα τεστ, τα οποία είχαν αρνητικά αποτέλεσμα.

Πηγή: patrastimes.gr