Κατά τη σημερινή ενημέρωση, ο Γενικός Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι στην Ελλάδα αντιστοιχεί 2,36% των εμβολίων που έχει εξασφαλίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Πόσες δόσεις περιμένουμε τις επόμενες μήνες από τη Moderna και την Pfizer.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αρχικά επανέλαβε ότι η Ε.Ε. διαπραγματεύτηκε για τις ποσότητες των εμβολίων με τις φαρμακευτικές εταιρείες και ότι η κάθε χώρα δικαιούται δόσεις ανάλογα με τον πληθυσμό της. Στην Ελλάδα αντιστοιχεί το 2,36%. Κάθε χώρα είχε και έχει δικαίωμα να μην προχωρήσει στην προμήθεια των δόσεων που της αντιστοιχούν

Η Ελλάδα μέχρι σήμερα έχει προχωρήσει σε όλες τις συμφωνίες και έχει εξασφαλίσει όλα τα εμβόλια που της αντιστοιχούν από όλες τις εταιρείες. Με βάση αυτά, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 24.090.000 δόσεις που αντιστοιχούν σε εμβολιασμό 15.450.000 πολιτών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός σε σχέση με τον πληθυσμό είναι κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μη επάρκειας των εμβολίων.

Πηγή: patrastimes.gr