Με το βλέμμα στραμμένο στη Γ’ Λυκείου βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να φτάσουν τα παιδιά στις πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς προβλήματα. Οπως τόνισε στο ethnos.gr η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως «θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στη συγκεκριμένη τάξη τόσο όσον αφορά στη μείωση της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και στην έναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα θα ανακοινωθούν και οι αλλαγές οι οποίες θα ισχύσουν για την εισαγωγή στα ΑΕΙ».

Η υπουργός υπογράμμισε στο ethnos.gr ,ότι συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή το ενδεχόμενο να επανέλθουν στις τάξεις, κατά προτεραιότητα τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, αλλά όπως δήλωσε την τελική απόφαση θα την πάρουν οι επιστήμονες. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χτες, ότι για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα, και δεν αποκλείεται οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να επιστρέψουν στα σχολεία μετά το τέλος της επόμενης εβδομάδας (δηλαδή στις 18 Ιανουαρίου) και στη συνέχεια όλες οι υπόλοιπες τάξεις των λυκείων και γυμνασίων στις σχολικές αίθουσες.

«Η πανδημία είναι ακόμη εδώ και η δυνατότητα να ανοίξουμε και να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά θα αποτελέσει συλλογική επιτυχία. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ώστε να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης και οι λοιπές εκπαιδευτικές δομές της χώρας», δήλωσε η υπουργός χτες μετά την σύσκεψη με τους ειδικούς του υπουργείου Παιδείας, όπου και αποφασίστηκε μόνο το άνοιγμα των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις 11 του μήνα. Στο πλαίσιο της ιδιαίτερης μέριμνας για τη Γ’ Λυκείου, εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η περικοπή της ύλης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, όπως έγινε και πέρυσι ώστε να γνωρίζουν από τώρα οι μαθητές την ύλη στην οποία τελικά θα εξεταστούν τον Ιούνιο για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Ταυτόχρονα οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα ενημερωθούν άμεσα και για τις αλλαγές τις οποίες προωθεί το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την είσοδό τους στα πανεπιστήμια (βάση εισαγωγής και διπλό μηχανογραφικό δελτίο) καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες, αφού το νέο σύστημα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Τεστ κι εμβόλια για τους εκπαιδευτικούς

Τεστ κι εμβόλια για τους εκπαιδευτικούς

Πηγή: patrastimes.gr