Στους δρόμους της Αθήνας θα βρεθούν από τη μεθεπόμενη εβδομάδα 100 από τα 200 συνολικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ, νωρίτερα του αρχικού προγραμματισμού, για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσαν την Πέμπτη πηγές του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Τα υπόλοιπα 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ θα δρομολογηθούν έως το τέλος Νοεμβρίου και τα 300 λεωφορεία με leasing, θα έρθουν σταδιακά έως το τέλος του έτους.

«Σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τη σύσκεψη που είχε με τον κ. Κώστα Καραμανλή, στις αρχές του νέου έτους επρόκειτο να έχουν τεθεί σε κυκλοφορία 500 νέα λεωφορεία στην Αθήνα, εκ των οποίων 300 με leasing και 200 μέσω σύμβασης με τα ΚΤΕΛ. Κατόπιν εντατικών προσπαθειών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και με στόχο να υπάρξει όσο πιο άμεση ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το χρονοδιάγραμμα αυτό επιταχύνεται» σχολίαζαν από το υπουργείο.

«Στόχος είναι, όσο πιο άμεσα να ενισχυθεί ο στόλος ιδίως της Αττικής, προκειμένου να αισθάνονται ασφάλεια οι πολίτες κατά τις μετακινήσεις τους» τονίζουν από το υπουργείο Μεταφορών.

Δεν ξεχνάμε όμως, προσθέτουν, πως το πιο σημαντικό μέτρο, όπως υποδεικνύουν οι ειδικοί, αφορά στη χρήση  της μάσκας και ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την υπευθυνότητα που δείχνει καθημερινά

Αναλυτικά το υπουργείο Μεταφορών τονίζει τα εξής:

Τον Ιούλιο του 2019 κυκλοφορούσαν κάτω από 850 οχήματα.

Σήμερα, με καλύτερη συντήρηση των οχημάτων, έχουμε φτάσει να κυκλοφορούν 1.100

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 30%

Μέχρις τέλος Νοεμβρίου  έρχονται σταδιακά με σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ 200 λεωφορεία, φτάνοντας τα 1.300

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 53%

Μέχρι το τέλος του έτους, θα προστεθούν σταδιακά με leasing άλλα 300, σύνολο 1.600

Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019: αύξηση 89%

Παράλληλα, θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να επιταχύνουμε την παραλαβή και των 300 λεωφορείων με leasing έως το τέλος του χρόνου.

Πηγή: patrastimes.gr