Με δεδομένο ότι ο Μπερδέσης δεν ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα της νύχτας, οι αστυνομικοί ψάχνουν το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για την εκτέλεσή του σε όλες τις υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί. Ανάμεσά τους και η διαμάχη που είχε ο Μπερδέσης με επιχειρηματία της Πάτρας, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με πολλούς άλλους το 2008 στη μεγάλη επιχείρηση που είχε κάνει η ΕΛ.ΑΣ στην Αχαϊκή πρωτεύουσα για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων της νύχτας».

Οι καταθέσεις προσώπων που ανήκουν στο στενό περιβάλλον του πυγμάχου έχουν ξεκινήσει, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα τηλέφωνα, τα μέιλ, τα μηνύματα και οι κλήσεις που έχουν βρεθεί στο κινητό του.

Έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για το οργανωμένο έγκλημα, «οι ομάδες αυτές εμφανίζουν υψηλό βαθμό ειδίκευσης, καθώς συμμετέχουν σε αυτές μέλη με εξειδικευμένες γνώσεις και εξοπλισμό για τη μετατροπή – τροποποίηση των όπλων». Οι τιμές πυροβόλων όπλων στη μαύρη αγορά κυμαίνονται από 350 έως 5.000 ευρώ, ενώ των πυρομαχικών από 40 έως 80 ευρώ, αναλόγως του διαμετρήματος.

Το πιο δημοφιλές πεδίο για την ανεύρεση πελατών και διακινητών παράνομου οπλισμού είναι το DarkWeb, το σκοτεινό Διαδίκτυο, ενώ η αποστολή και διακίνηση του οπλισμού γίνεται κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς.

Πηγή: patrastimes.gr