Απέδωσε η επιμονή της καλλιτέχνιδος Ντελφίν Μποέλ να διεκδικήσει, με επταετή δικαστικό αγώνα, την αναγνώρισή της από τον βιολογικό της πατέρα, τέως μονάρχη του Βελγίου, Aλβέρτο. Πλέον, με απόφαση του Εφετείου των Βρυξελλών, η 52χρονη έχει το δικαίωμα να αποκαλείται πριγκίπισσα και να χρησιμοποιεί το επώνυμο του πατέρα της. Ετσι, πλέον, ονομάζεται, Ντελφίν Σαξ -Κομπούργκ- Γκοτά, πριγκίπισσα του Βελγίου. Τα δύο παιδιά της, επίσης, Ζοζεφίν και Οσκάρ, αναγνωρίζονται ως πρίγκιπες της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της, η νομική ομάδα που εκπροσώπησε την εκτός γάμου κόρη του τέως μονάρχη του Βελγίου, αναφέρει ότι η Μποέλ είναι ευτυχής που πλέον θα απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα με τα τρία άλλα παιδιά του Αλβέρτου, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός βασιλιάς της χώρας, Φίλιππος. «Χαίρεται επειδή η δικαστική απόφαση έβαλε τέλος σε μία ιδιαίτερα οδυνηρή διαδικασία, τόσο για την ίδια όσο και για την οικογένειά της. Ασφαλώς μία δικαστική απόφαση δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει την πατρική αγάπη. Προσφέρει, όμως, δικαίωση, η οποία ενισχύεται από τη γνώση ότι και άλλα παιδιά που βρίσκονται στην ίδια θέση, θα βρουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν την περιπέτειά τους».

Ο τέως μονάρχης του Βελγίου, Αλβέρτος, 86 ετών σήμερα, παραιτήθηκε από τον θρόνο το 2013 εξαιτίας των δικών για την αναγνώριση της Μποέλ, την οποία και αναγκάστηκε να αναγνωρίσει έπειτα από εξέταση DNA που ζήτησε το δικαστήριο. Η γυναίκα είναι καρπός της εξωσυζυγικής του σχέσης με την κόμισσα Σιμπίλ ντε Σελί Λονγκσάμπ. Ο Αλβέρτος συμφώνησε να υποβληθεί σε τεστ πατρότητας μόνο όταν οι δικαστικές αρχές τον απείλησαν με πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ για κάθε ημέρα που καθυστερούσε να το κάνει.
Μετά την παραίτησή του από τον θρόνο, πριν από επτά χρόνια, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η κόμισσα Σιμπίλ ντε Σελί Λονγκσάμπ μίλησε δημοσίως για τη σχέση της με τον Βέλγο μονάρχη, από το 1966 ώς το 1984. Οπως αποκάλυψε, πίστευε ότι δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει λόγω κάποιας λοίμωξης και έτσι ερχόταν σε ερωτική συνεύρεση χωρίς προστασία.

Πηγή: patrastimes.gr