Το μεγαλύτερο hotspot του κορωνοϊού στην Ευρώπη είναι πλέον η Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία με τον Γερμανό υπουργό Υγείας, Γενς Σπαν, να δηλώνει ότι, εν μέσω θέρους, ο ιός παραμένει ενεργός και τις υγειονομικές αρχές να βρίσκονται κατάσταση υψίστης ετοιμότητας υπό τον φόβο ενός δεύτερου κύματος της νόσου Covid-19.

«Ο ιός είναι ακόμα στη Γερμανία, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για να αποτρέψουμε ένα δεύτερο κύμα», επισημαίνει το υπουργείο Υγείας ενώ πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα κυρίως στο κρατίδιο Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας.

Εκτός από τα 1.600 κρούσματα στην περιοχή Γκίντερσλοχ που εντοπίστηκαν στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων «Tönnies», στο Γκέτινγκεν της Κάτω Σαξονίας και το ανατολικό Βερολίνο, σήμερα καταγράφηκαν κρούσματα σε μία εταιρεία παραγωγής κρέατος κοντά στο Ντούισμπουργκ, στην Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

Εκεί 17 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό ενώ 43 άτομα τέθηκαν σε καραντίνα (σε σύνολο 275 εργαζομένων).

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αποκαλύπτουν ότι, πολλοί από τους συνολικά επτά χιλιάδες εργαζόμενους στο εργοστάσιο Toennies στο Γκίντερλοχ, δεν είχαν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Μέχρι τώρα, 650 χιλιάδες άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα στην ευρύτερη περιοχή.

«Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων δείχνει ότι, εάν δώσετε την ευκαιρία στον ιό, θα χτυπήσει ξανά», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου της Καγκελαρίας, Χέλγκε Μπράουν στο γερμανικό δίκτυο «ZDF».

«Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν φάσεις «όπου ορισμένοι είχαν την αίσθηση ότι η πανδημία έχει τελειώσει»», προσθέτει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας ,ο οποίος, δήλωσε στην γερμανική τηλεόραση «RTL»:

«Ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα όταν μερικοί δείχνουν ανεμελιά και δεν τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τους κανόνες υγιεινής», τόνισε ο Γενς Σπαν.

«Το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος αυξάνεται», υπογράμμισε από την πλευρά του ο ειδικός σε θέματα υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και επιδημιολόγος Kαρλ Λάουτερμπαχ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rhein-Neckar-Zeitung».

«Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σήμερα απρόσεκτα. Όταν περπατάτε σε μεγάλες πόλεις το βράδυ, έχετε την εντύπωση ότι οι νέοι συμπεριφέρονται σαν να μην υπήρχε ποτέ ο νέος κορωνοϊός», τόνισε.

Ο ίδιος εξέφρασε τη ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας το Φθινόπωρο με τον ίδιο να εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα σχολεία.

«Ανησυχώ πολύ για τα σχολεία. Δεν νομίζω ότι είναι δυνατή η επαναλειτουργία τους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όπως γινόταν προτού εμφανιστεί ο ο νέος κορωνοϊός», πρόσθεσε.

Πηγή: patrastimes.gr