Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο πρόκλησης μιας «τεράστιας κρίσης ασφάλειας» με την επιλογή τους να κλιμακώσουν τις εντάσεις, όπως ανέφεραν σήμερα τα κρατικά ΜΜΕ της χώρας, επικαλούμενα έναν αξιωματούχο του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών.

Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, στρατηγός και πολιτικός που είχε σημαντικό ρόλο στις ιστορικές συναντήσεις μεταξύ του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, άσκησε κριτική στη Νότια Κορέα και στις ΗΠΑ δηλώνοντας ότι απάντησαν με «επιθετικές ενέργειες» στην καλή θέληση της Πιονγιάνγκ.

Η ανακοίνωση δημοσιοποιείται μία ημέρα μετά την προειδοποίηση της Κιμ Γιο Γιονγκ, της ισχυρής αδερφής του Κιμ Γιονγκ Ουν, προς την Σεούλ και την Ουάσινγκτον για τις ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν αυτή την εβδομάδα.

Η Βόρεια Κορέα δεν απάντησε χθες, Τρίτη, σε τηλεφωνήματα ρουτίνας στις γραμμές επείγουσας τηλεφωνικής επικοινωνίας για την αποκλιμάκωση των κρίσεων που υπάρχουν στην Κορεατική Χερσόνησο, όπως ανακοίνωσε η Νότια Κορέα.

Σήμερα, ο Κιμ Γιονγκ Τσολ επέστησε την προσοχή της Νότιας Κορέας για τη συμμετοχή της στις στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ, δηλώνοντας ότι η Βόρεια Κορέα «θα καταστήσει ξεκάθαρο το κόστος που θα πρέπει να πληρώσουν» για την επιλογή της συμμαχίας τους με την Ουάσινγκτον σχετικά με την ειρήνη στην Κορεατική Χερσόνησο.

«Θα τους κάνουμε να αναγνωρίσουν την επικίνδυνη επιλογή που έκαναν, αλλά και το πόσο κοντά βρίσκονται σε μία τεράστια κρίση ασφάλειας, κάνοντας τη λάθος επιλογή»,ανέφερε ο ίδιος σε μία ανακοίνωσή του, η οποία μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Πηγή: patrastimes.gr