Επιλογές εκμάθησης νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων για ενηλίκους σκοπεύει να ενεργοποιήσει η Βρετανία, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της παραγωγικότητας, αλλά και οικονομικής ανάκαμψης της χώρας από την κρίση του κορονοϊού, όπως θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία βρίσκεται ήδη άνω του 4%, ενώ αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο, καθώς η εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης της εργασίας, που εφαρμόστηκε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, εκπνέει τον επόμενο μήνα και θα αντικατασταθεί από την εφαρμογή ενός μικρότερου προγράμματος υποστήριξης των θέσεων εργασίας.

«Αλίμονο, δε μπορούμε να διασώσουμε κάθε θέση εργασίας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε (επαγγελματικές) δεξιότητες στους ανθρώπους για να βρουν και να δημιουργήσουν νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας» θα τονίσει σήμερα, στη διάρκεια ομιλίας του ο Τζονσον, σύμφωνα με αποσπάσματα της, που δόθηκαν εκ των προτέρων στη δημοσιότητα από το γραφείο του, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Μετασχηματίζουμε τις βασικές αρχές του συστήματος δεξιοτήτων, ώστε ο καθένας να έχει την ευκαιρία κατάρτισης και επανακατάρτισης» θα εξηγήσει ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Πηγή: patrastimes.gr