Η πλατφόρμα θα κλείσει προσωρινά για την πρώτη φάση των αιτήσεων

 Εκπνέει σήμερα, Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν την προκαταβολή της σύνταξης, η οποία ανέρχεται στα 360 – 384 ανά μήνα αναμονής.

Αναλυτικότερα, η πλατφόρμα θα κλείσει προσωρινά σήμερα για την πρώτη φάση των αιτήσεων προκειμένου να γίνει μια πρώτη καταγραφή και με το άνοιγμα της, μέσα στον Απρίλιο, θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσα από την ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου Gov.gr, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑκαι τον Απρίλιο, όμως οι πληρωμές των αιτημάτων που θα διεκπεραιωθούν τον επόμενο μήνα θα γίνουν μετά το Πάσχα.

Η πρώτη ομάδα μετρά έως τώρα περίπου 37.000 συνταξιούχους σε αναμονή, οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει τις αιτήσεις τους. Οι παραπάνω θα λάβουν την προκαταβολή με τα αναδρομικά που αναλογούν στον κάθε ασφαλισμένο, πριν από το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή της αίτησης προκαταβολής σύνταξης σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται επιπλέον καθυστέρηση στην εξέταση και διεκπεραίωση του συνταξιοδοτικού αιτήματος. Αντιθέτως αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την πληρωμή των ποσών που δικαιούνται οι αιτούντες μέχρι την οριστική απονομή της σύνταξης τους.

Το μέτρο της προκαταβολής σύνταξης καθίσταται μόνιμο, καθώς η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για την υποβολή νέων αιτήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αίτηση που υποβάλουν οι ασφαλισμένοι επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης για την συνδρομή όλων των προϋποθέσεων και περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία:

• τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης συνταξιοδότησης.
• ΑΜΚΑ, ΑΦΜ και IBAN του αιτούντος
• ΑΜΚΑ και ΑΦΜ θανόντος, όπου απαιτείται (εφόσον πρόκειται για σύνταξη χηρείας)

Πηγή: patrastimes.gr