«Τι κρύβεται πίσω από τις ελληνικές προκλήσεις;», διερωτάται η Daily Sabah σε χθεσινό της δημοσίευμα, μιλώντας για νέα προκλητική ενέργεια της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν το τουρκικό πλοίο «Τσεσμέ», το οποίο «έκανε επιστημονική και τεχνική έρευνα στο υδρογραφικό πεδίο μέσα στα διεθνή ύδατα του βορείου Αιγαίου», ισχυρίζεται η Sabah.

Επικαλείται μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο υποστηρίζει πως «δόθηκε η πρέπουσα απάντηση» στα ελληνικά F-16.

Και συνεχίζει η Sabah: «Σε μια στιγμή που η Τουρκία είναι ανοιχτή σε κάθε διάλογο και διαβούλευση, ο λόγος της παρενόχλησης και της πρόκλησης της Αθήνας φέρνει στο μυαλό την ερώτηση: ‘‘Τι και ποιον εμπιστεύεται η Ελλάδα;’’».

Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως η ελληνική πλευρά συνεχίζει να παρενοχλεί τα τουρκικά πλοία παρά την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας στις 25 Ιανουαρίου.

Αφού παραθέσει μια σειρά από ελληνικές ασκήσεις στο Αιγαίο, τις οποίες συνεχίζει να χαρακτηρίζει «προκλητικές», καταλήγει πως «υπάρχουν σοβαρές επιφυλάξεις αν θέλει πραγματικά η Ελλάδα να συνεχίσει τον διάλογο συμφιλίωσης με την Τουρκία».

Το δημοσίευμα αναρωτιέται μάλιστα αν «η Ελλάδα παρενοχλεί με βάση τις δικές της δυνάμεις ή αν υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ». Σε κάθε περίπτωση πάντως, «η Τουρκία παρακολουθεί πολύ στενά από την άλλη πλευρά του Αιγαίου»…

Πηγή: patrastimes.gr