Την ύστατη ώρα υπουργείο Οικονομικών, ΑΑΔΕ και υπουργείο Εργασίας αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα παρατάσεις σε διορίες που έληγαν 30 Σεπτεμβρίου, ειδικά και μόνο όμως για τα θύματα της θεομηνίας «Ιανός» στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και των νησιών του Ιονίου.

Αν και από την προηγούμενη Κυριακή είχε ανακοινωθεί αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων, δεν έχει συμβεί ακόμα το ίδιο για τις ασφαλιστικές. Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο «newmonehy.gr» αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα.

Ωστόσο τα σχετικά έγγραφα και παραστατικά σε λογιστήρια των περιοχών που επλήγησαν, καθώς και ολόκληρες επιχειρήσεις ακόμη, έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης και ήταν ανθρωπίνως αδύνατον να υποβάλουν δηλώσεις. Το ίδιο ισχύει και για επιχειρήσεις με προθεσμία για έλεγχο κλπ. Για τέτοιες περιπτώσεις, σύμφωνα πάντως με πηγές του newmoney.gr, θα δοθεί παράταση, όπως ήδη έγινε για τα αδήλωτα τετραγωνικά στους δήμους.

Αμφίβολο είναι πάντως αν θα δοθεί παράταση αντίστοιχα για το Πρόγραμμα Γέφυρα που οι αιτήσεις λήγουν σήμερα, καθώς οι θεσμοί φέρονται να διαφωνούν κάθετα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πηγή: patrastimes.gr