Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας,  από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για προσάραξη του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους “MOODY BLUES” N. Πειραιά 10479, στη θαλάσσια περιοχή φάρου Αργοστολίου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα Ρ/Κ και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το “MOODY BLUES”, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.
Το ανωτέρω Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κεφαλληνίας, με τη συνδρομή του Ρ/Κ και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Εξάλλου, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας,  από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για προσάραξη του Θ/Γ σκάφους “AZZURRA” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Κέρκυρας, πλησίον του λιμένα Σινιών ν. Κέρκυρας.
Άμεσα στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το “AZZURRA”, το οποίο είχε αποκολληθεί με ίδια μέσα, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Το ανωτέρω Θ/Γ σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κέρκυρας, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: patrastimes.gr